Κατ'αρχήν η ME-50 κάνει αυτή τη στιγή 215 καινούρια:
http://www.thomann.de/gr/boss_me50_multieffektgeraet.htmΉδη πριν πέσει τόσο η τιμή της στον thomann, την είχα δει να πουλιέται μεταχειρισμένη στα 150 και πιο κάτω.
Μ'αυτό θέλω να πω ότι πας να "σκοτώσεις" την πεταλιέρα σου, μάλλον χωρίς να έχεις εξαντλήσει τις δυνατότητές της.
Το χρόνο που θα φας να μεταφράσεις το manual της ME-50, θα τον φας επίσης για να φτιάξεις τους ήχους σου στην GT-8, με τις 1.567.698 επιλογές και κουμπάκια (παρεμπιπτόντως, αν είναι κάποιο απόσπασμα του manual που δεν καταλαβαίνεις/δεν μπορείς να μεταφράσεις και θες βοήθεια, πόσταρέ το...υπάρχουν πολλοί αγγλομαθείς πρόθυμοι να βοηθήσουν εδώ:) ).
Γενικώς βλέπω συχνά κατόχους της σειράς GT να ασχολούνται περισσότερο με το πείραγμα των knobs παρά με το καθ'αυτό σπορ (διάλεξε επιτέλους έναν ήχο και παίξε λίγο rock 'n' roll ρε γ@μώτο!).
Η ΜΕ-50 από την άλλη μου φαίνεται ότι προσπαθεί να εξομοιώσει, όσο μπορεί, την ύπαρξη διαφορετικών πεταλιών στη σειρά. Κοινώς είναι άλλη η λογική της, και προσωπικά (που είμαι λίγο πιο "plug 'n' play", ας πούμε, τύπος) μου φαίνεται πιο ευκολόχρηστη.
Τέλος, το zakk wylde cry baby πονάω ακόμη που το πούλησα. Θα το ξανάπαιρνα άνετα, δεν το συγκρίνω ούτε για πλάκα με τα wah των Boss GT-X (τουλάχιστον των 6 και 8 που έχω ακούσει).
Εν συντομία: όχι, μην το κάνεις. Σε κάθε περίπτωση κράτα το wah. Λύση 1: κράτα και την πεταλιέρα σου, και μάθε την με λίγο διάβασμα και υπομονή. Λύση 2: πούλησε την ΜΕ-50 σε αξιοπρεπή τιμή και ξεκίνα να αγοράζεις κι άλλα πετάλια, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω.