Επειδή το Σάββατο θα τσιμπήσω κάρτα ήχου που συνδέεται μέσω firewire, πήγα στο device manager (διαχείρηση συσκευών) για να τσεκάρω αν το pc βλέπει τη firewire θύρα.. Όμως δε βλέπω πουθενά να γράφει κάτι για ''ΙΕΕΕ 1394'' όπως θα έπρεπε... Αυτό σημαίνει ότι το pc δε ''βλέπει'' την κάρτα firewire (άρα ούτε και όποια συσκευή συνδέσω)?

Μήπως πρέπει να κατεβάσω drivers? Δεν ξέρω όμως τον κατασκευαστή (ή δεν έχει σημασία?)...
Να πω ότι στην κάρτα υπάρχουν τόσο firewire, όσο και usb θύρες, καθώς και 2 θύρες... μικροφώνου και ακουστικών!!

Και όχι, μιλάω για ξεχωριστή κάρτα, όχι για motherboard..
Θα μου πείτε... γιατί δε συνδέω κάποια συσκευή firewire για να δώ αν την ''βλέπει'' το σύστημα?
Δεν έχω καμία firewire συσκευή για τη δοκιμή...
Και επειδή δε θέλω να κάνω 1002 δρομολόγια, θέλω να ξέρω αν τελικά πρέπει να αγοράσω και μια κάρτα firewire μαζί με την κάρτα ήχου...
Οπότε, συνοψίζοντας:
1) Είναι φυσιολογικό το ότι στον device manager δε βλέπω πουθενά να αναγράφεται ''IEEE 1394''? Παίζει μήπως ρόλο το ότι η κάρτα ''φιλοξενεί'' και άλλες θύρες πέρα από firewire?
2) Αν δεν είναι φυσιολογικό, μήπως πρέπει να κατεβάσω drivers? Αν ναι, ποιούς?
3) Μπορώ να κάνω κάτι άλλο ώστε το σύστημα να ''δει'' την κάρτα?
4) Υπάρχει περίπτωση να αναγνωρίσει το pc συσκευή που θα συνδέσω στη firewire θύρα?
Thanks!!