Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση για firewire!!  (Αναγνώστηκε 3391 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Ερώτηση για firewire!!
« στις: 15/12/08, 15:24 »
Επειδή το Σάββατο θα τσιμπήσω κάρτα ήχου που συνδέεται μέσω firewire, πήγα στο device manager (διαχείρηση συσκευών) για να τσεκάρω αν το pc βλέπει τη firewire θύρα.. Όμως δε βλέπω πουθενά να γράφει κάτι για ''ΙΕΕΕ 1394'' όπως θα έπρεπε... Αυτό σημαίνει ότι το pc δε ''βλέπει'' την κάρτα firewire (άρα ούτε και όποια συσκευή συνδέσω)? ::)

Μήπως πρέπει να κατεβάσω drivers? Δεν ξέρω όμως τον κατασκευαστή (ή δεν έχει σημασία?)...

Να πω ότι στην κάρτα υπάρχουν τόσο firewire, όσο και usb θύρες, καθώς και 2 θύρες... μικροφώνου και ακουστικών!! ??? Και όχι, μιλάω για ξεχωριστή κάρτα, όχι για motherboard.. :P 

Θα μου πείτε... γιατί δε συνδέω κάποια συσκευή firewire για να δώ αν την ''βλέπει'' το σύστημα?
Δεν έχω καμία firewire συσκευή για τη δοκιμή...

Και επειδή δε θέλω να κάνω 1002 δρομολόγια, θέλω να ξέρω αν τελικά πρέπει να αγοράσω και μια κάρτα firewire μαζί με την κάρτα ήχου...

Οπότε, συνοψίζοντας:
1) Είναι φυσιολογικό το ότι στον device manager δε βλέπω πουθενά να αναγράφεται ''IEEE 1394''? Παίζει μήπως ρόλο το ότι η κάρτα ''φιλοξενεί'' και άλλες θύρες πέρα από firewire?
2) Αν δεν είναι φυσιολογικό, μήπως πρέπει να κατεβάσω drivers? Αν ναι, ποιούς?
3) Μπορώ να κάνω κάτι άλλο ώστε το σύστημα να ''δει'' την κάρτα?
4) Υπάρχει περίπτωση να αναγνωρίσει το pc συσκευή που θα συνδέσω στη firewire θύρα?

Thanks!! :)

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Απ: Ερώτηση για firewire!!
« Απάντηση #1 στις: 15/12/08, 15:29 »
1. Ναι αν δεν εχεις κανεις install τους drivers.
2. Τους drivers στο official site της μητρικης σου.
3. Οχι
4. Εξαρταται αν εχεις βαλει τους drivers :)

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 15/12/08, 15:50 »
Thanks για την άμεση απάντηση!!

Να σε ρωτήσω κάτι όμως.. Τι σχέση έχουν οι drivers της μητρικής με την κάρτα firewire? Δε θα έπρεπε να έχει δικούς τους drivers η κάρτα?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 15/12/08, 15:58 »
Αν η firewire ειναι ενσωματωμενη στη μητρικη σου τοτε κατεβαζεις απο το site της μητρικης. Αν ειναι pci καρτα, ανοιγεις το pc βλεπεις μοντελο και κατεβαζεις απο το site του κατασκευαστη.

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 15/12/08, 16:03 »
Δεν είναι ενσωματωμένη στη μητρική, είναι στο μπροστινο μέρος του κουτιού...
Οπότε ανοίγω-βλέπω-κατεβάζω, ευχαριστώ moonchild!!!

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #5 στις: 15/12/08, 17:48 »
Βασικά, έχω την εντύπωση ότι το device manager θα έπρεπε να σου δείχνει την ύπαρξη μιας IEEE 1394 θύρας.. Παρόλα αυτά, αν μπορέσεις, κατέβασε το everest το οποίο είναι ένα πολύ καλό και απλό διαγνωστικό.. Δεν γνωρίζω η free έκδοση σε πόσο βάθος ανάλυσης υπεισέρχεται, γιατί χρησιμοποιώ την full έκδοση την οποία όμως φαντάζομαι ότι δεν θα είναι δύσκολο να βρεις κάπου.. Από εκεί και πέρα αν δεν σου την βρίσκει ούτε το everest, το επόμενο βήμα είναι να κατεβάσεις το driver magician το οποίο κάνει αρχικά μια διάγνωση του hardware και στη συνέχεια σου δείχνει ποια κομμάτια του υλισμικού χρειάζονται ανανέωση.. Λογικά για να μην μπορεί να "βρεθεί" θα του λείπουν drivers οπότε το τελευταίο πρόγραμμα θα τους βρει και θα τους εγκαταστήσει.. Πάντως από την μικρή μου εμπειρία με τις firewire, οι μαμίσιες είναι περίεργες και δεν λειτουργούν πάντα σωστά γι' αυτό εναλλακτικά κάποιος μπορεί να αγοράσει μια PCI κάρτα με κόστος όχι περισσότερο από € 30-40..

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 15/12/08, 19:56 »
Αν δεν τα βγάλω πέρα με την κάρτα, πάω κατευθείαν για unibrain fireboard blue (με Texas Instruments chipάκι) στα 35e που απ ό,τι διαβάζω αποτελεί εγγύηση...

Faser, ευχαριστώ για τα προγράμματα, θα τα κατεβάσω και θα ποστάρω... :)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 15/12/08, 20:27 »
Δεν είναι ενσωματωμένη στη μητρική, είναι στο μπροστινο μέρος του κουτιού...
Οπότε ανοίγω-βλέπω-κατεβάζω, ευχαριστώ moonchild!!!
Δεν εχει σημασια αυτο. Και μπροστά να είναι, μπορεί να είναι της μητρικής.