Εκτός των άλλων, μου απάντησε ότι δεν έχει σημασία το πόσο δυνατά φωτίζουν οι λάμπες αλλά το πόσο θερμότητα εκπέμπουν.. Ηλεκτρονικός δεν είμαι για να γνωρίζω αν αυτό είναι αλήθεια (κάποιος γνώστης θα μπορούσε να μας διαφωτίσει σε αυτό το σημείο) αλλά όσους ενισχυτές έχω δει, σε κανέναν δεν υπήρχε σημαντική διαφορά φωτεινότητας μεταξύ των λαμπών.. Φαντάζομαι ότι το check τους θα γίνεται με βάση τη θερμότητα (για να μου πει τέτοιο πράγμα) άρα ενδέχεται να είδαν ότι όντως 2 από τις 5 λάμπες δεν άναβαν όσο οι άλλες αλλά ελέγξανε ως προς τη θερμότητα, οι λάμπες πέρασαν το test, και το unit έγινε shipped..
Άρα εδραιώνουμε το γεγονός ότι φταίει το εργοστάσιο αφού η συσκευασία ήταν άθικτη, οπότε το Playback απαλλάσεται στην παρούσα περίπτωση, τύποις όμως παραμένει νομικά υπεύθυνο απέναντι σου.
Αναφορικά με τις λάμπες, αυτές, καθώς και όλο το κύκλωμα, ελέγχονται ηλεκτρονικά, με συγκεκριμένες μετρήσεις με πολύμετρα και παλμογράφους σε συγκεκριμένα σημεία του κυκλώματος, με τον ενισχυτή να τροφοδοτείται με ειδικές γενήτριες σήματος. Δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα να έχουν περάσει κάποιο έλεγχο καμμένες λάμπες, εάν ο έλεγχος πράγματι έγινε σωστά, όπως προβλέπεται.
Άρα ή δεν έγινε ο σωστός έλεγχος, πράγμα δύσκολο για γραμμή παραγωγής με συγκεκριμένα πρότυπα, ή το πρόβλημα προέκυψε στην μεταφορά. Ακόμα μία πιθανότητα είναι να έγινε ο έλεγχος κανονικά και μετά να έγιναν κάποιες αλλαγές τύπου mods όπως αυτές που αναφέρεις και να προκάλεσαν το πρόβλημα εκ των υστέρων, αλλά και πάλι μου φαίνεται δύσκολο να μην ελέγχθηκε πάλι πλήρως το μηχάνημα.
Τώρα τι να πώ.. συνάντησες κάπου τον Μητσοτάκη πρόσφατα ??!!..
Παράλληλα, πιστεύω ότι το σχόλιο που σου έκανε ο τεχνικός, αναφέρεται καθαρά στην οπτική γωνία του μη επαΐοντα πελάτη, καθώς προφανώς πολλοί πελάτες τους παίρνουν και τους λένε ότι η μία λάμπα φωτίζει λιγότερο από την άλλη και πιστεύουν ότι είναι χαλασμένη, ενώ στην πραγματικότητα δουλεύει.
Πάντως, μπράβο που είχες την ψυχραιμία να ασχοληθείς και τις γνώσεις να το φτιάξεις.. τέλος καλό, όλα καλά.