Αποστολέας Θέμα: Help please  (Αναγνώστηκε 4167 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Domy

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
Help please
« στις: 11/02/09, 17:23 »
Γειά σε όλους...Νέο μέλος στην παρέα και θέλω μεγάλη βοήθεια.....Άσχετος γενικώς με όλα τα θέματα τα σχετικά με τη μουσική αποφάσισα στα πρώτα 'άντα μου (μην κάνετε σχόλιο για την ηλικία pleaseeee!!!)να μάθω μπάσο.....Πάντα μου άρεσε αλλά ποτέ δεν το τόλμησα....Τώρα που το αποφάσισα διαπίστωσα ότι δεν έχω ιδέα και δυστυχώς και κανένα σχετικό άτομο να με βοηθήσει λίγο......Δεν ξέρω τι μπάσο να πάρω, τι ενισχυτή, τι πένα..........γενικώς δεν έχω ιδέα και υπάρχουν τόσες επιλογές που με τρελαίνουν....Και κάτι ακόμα βασικό.....Λόγω της ασχετοσύνης δεν έχω σκοπό να δώσω πολλά χρήματα τουλαχιστον για τώρα........Έχετε κάτι να προτείνετε για ασχετο-αρχάριο???

Αποσυνδεδεμένος andy I

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
Απ: Help please
« Απάντηση #1 στις: 11/02/09, 18:48 »
Καλως ηρθες... Απο την μερια μου θα σου προτεινα ενα φτηνο μπασο (εως 250ευρω) για αρχη και μετα αν σου αρεσει παιρνεις ενα πιο ακριβο.
Ιδανικα για αρχη ειναι τα ibanez, Epiphone, Warwick. Τα sqiuer δεν τα εχω σε υποληψη καθως (ειχα 2 πριν) δεν ειναι σε τοσο καλη ποιοτητα.
Για την ηλικια τι να σχολιασουμε? αναλογα με το που θελεις να φτασεις με την μουσικη σου...
Για εκμαθηση υπαρχει και το youtube (γραψε bass lesson)

excuse me, παω να κατακτησω τον κοσμο...  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 11/02/09, 18:51 από andy I »
Ημουν ibanezakias ...αλλα μου περασε...
εγινα epiphonakias..
ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ???

Αποσυνδεδεμένος Domy

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 12/02/09, 12:02 »
Thanks φίλε.....για τον εαυτό μου και μόνο΄θα παίζω.......Σήμερα θα πάω να κοιτάξω σε μαγαζιά να δω τι παίζει ακριβώς γιατί μέχρι στιγμής μόνο από το internet κοιτούσα.......Σίγουρα θα σας ζαλίσω λιγάκι.....αλλά δείτε το σαν κοινωνική προσφορά στον άσχετο συνάνθρωπο ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος teo_gp

• Παλιός
  • Φύλο: Άντρας
  • Whatever happened to my rock'n'roll?
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 12/02/09, 16:04 »
Thanks φίλε.....για τον εαυτό μου και μόνο΄θα παίζω.......Σήμερα θα πάω να κοιτάξω σε μαγαζιά να δω τι παίζει ακριβώς γιατί μέχρι στιγμής μόνο από το internet κοιτούσα.......Σίγουρα θα σας ζαλίσω λιγάκι.....αλλά δείτε το σαν κοινωνική προσφορά στον άσχετο συνάνθρωπο ;D ;D ;D

Ναι γιατί εμείς γεννηθήκαμε σχετικοί :P :P :P Καλή αρχή και να είσαι σίγουρος ότι εδώ θα βρεις πολλές απαντήσεις από ανθρώπους που δεν κουράζονται εύκολα ;)
I was lookin' back to see if you were lookin' back at me
to see me lookin' back at you

http://www.myspace.com/grandzero

Αποσυνδεδεμένος ogyon21

• Θαμώνας
  • I think that playing the bass transforms me a bit
    • Προφίλ
    • FunkyBlueQuintet
« Απάντηση #4 στις: 12/02/09, 22:13 »
Επισης θα κοιταγα και τα CORT C4.. Για αρχη ειναι πολυ καλα οργανα..
Αν θες βοηθεια μπορω να σου δωσω απο κοντα.. (αρκει να μενεις Αθηνα και να μπορεις να ερθεις Χαιδαρι) σε οτι μπορω. Σιγουρα τα πρωτα βηματα, μεχρι και να μπορεις να παιξεις καλη Rock καθως και Funk μπορω να στα δειξω.. (Αφιλοκερδος παντα  ;D ) Τωρα για την ηλικια μιας και μου απομενει εναμισης χρονος ως τοτε, μπορω να σε δουλευω ανετα εε??  Ενα με χαλασε μονο στο μυνημα σου.. Οχι ρε συ και πενα στο Bass.. κριμα ειναι.. αλλα δικη σου επιλογη παντα.. Παντως σε  αυτο το θεμα δν μπορω να βοηθησω καθολου...

Αποσυνδεδεμένος Domy

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 14/02/09, 04:24 »
thanks ogy για την πρόταση...η αλήθεια είναι ότι κάτι μου έκανε κλικ στα cort από την πρώτη στιγμή....απλά στον  Αρμάο που πήγα δεν βρήκα ποικιλία....(ένα μόνο κομμάτι το οποίο δεν με ενθουσίασε να σου πω την αλήθεια...)
Και μιας και είμαστε από Αθήνα..μήπως έχεις κανά αλλο μαγαζί να μου προτείνεις να ρίξω μία ματιά, γιατί στο τέλος μου φαίνεται θα πάρω κανα Dean από το Νάκα..... :-[

Όσον αφορά στην ηλικία....πες ότι θες.... ;) Κατά πάσα πιθανότητα αν σταθούμε δίπλα δίπλα θα μας λένε συνομίλικους ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #6 στις: 14/02/09, 11:02 »
To σχολιο περι πενας θα το προσπερασω αν και περιεχει μεσα ιχνη απαξιωσης και ειναι και υποτιμητικο.Θα περιμενα περισσοτερη παιδεια απο μερικους μερικους.Στο θεμα μας τωρα.

Φιλτατε...μπορεις να πας κ στα εξης μαγαζια.Στον Διαμαντοπουλο που ειναι τερμα Σολωνος και εχει καμια φορα καλα πραγματα για αρχαριους.Στον Κουρμπη πανω στην Θεμιστοκλεους λιγο πριν τον Καβουρα στην πλατεια Εξαρχειων.Επισης στην οδο Σολωμου αν δεν απατωμαι υπαρχει και το guitar store.Ειναι λιγο πριν το drum school.

Δυστυχως δεν εχω ακριβεις διευθυνσεις..αλλα και εγω οταν πηγα τα ειχα βρει πολυ ευκολα.Για τον Αρμαο ριχνω ακυρο κατευθειαν παντως.Τωρα για Καγμακη δεν ξερω αν θα πρεπε να σου συστησω γιατι εμενα μου εχει φερθει εις διπλουν με μεγαλη αγενεια.Αλλοι παλι λενε καλα λογια.

Τωρα για μπασο θα συνιστουσα Ibanez,Cort και ισως κ καποιο Yamaha(εμενα με βολεψε σαν αρχαριο).Ειναι πιστευω και τα 3 value for money.

Επισης περι πενας.Αν και εμενα μου αρεσει ο ηχος της πενας ομολογω να πω οτι σε μερικα ειδη με δυσκολευει περισσοτερο η πενα.Θα συνιστουσα να προσπαθησεις να μαθεις και τις 2 τεχνικες και στην συνεχεια βλεπεις τι σου ταιριαζει περισσοτερο.Εγω προσωπικα με πενα παιζω και χρησιμοποιω και σε καποια κομματια δαχτυλα.Καλη τυχη!
« Τελευταία τροποποίηση: 14/02/09, 11:55 από bassman 5χορδος προσεχως! »
It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος Domy

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 19/02/09, 02:24 »
erotisi... apo auta ta 2 ti 8a proteinate??

http://www.playmusic123.com/CORT+ACTION+SERIES+4+STRING+ELECTRIC+BASS%2C+ACTION-A~product~1227.htm
http://www.playmusic123.com/CORT+ACTION+SERIES+4+STRING+ELECTRIC+BASS%2C+ACTIONBASS4~product~1228.htm

kai mipos kserei kaneis pia katastimata edo stin ellada fernoun cort?  ??? ???
to site tou logotheti einai under construction kai den ksero an exei magazi kapou na pao na rikso mia matia, o armaos exei ena mondelo mono kai to guitarplanet exei auto
http://www.theguitarplanet.gr/catalog.php?cat=21&pg=1 

Αποσυνδεδεμένος andy I

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 20/02/09, 19:49 »
απο τα δυο που σκεφτεσαι θα προτεινα το πρωτο γιατι εχει περισοτερες επιλογες για τον ηχο
Ημουν ibanezakias ...αλλα μου περασε...
εγινα epiphonakias..
ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ???

Αποσυνδεδεμένος ogyon21

• Θαμώνας
  • I think that playing the bass transforms me a bit
    • Προφίλ
    • FunkyBlueQuintet
« Απάντηση #9 στις: 23/02/09, 07:06 »
ο Δημου απεναντι απο καγμακη και ο Λογοθετης φερνει cort... Παλολαυτα , οπως προαναφερθηκε, οντως εαν πας στα εξαρχεια θα βρεις μουσικα οργανα με το κιλο! Στον αρμαο για μουσικο οργανο δεν θα πηγαινα. Αν και για βιβλια με cd μουσικης εχει πολλη καλη ποικιλια!
Οσον αφορα την πενα, δεν ηθελα να θιξω καποιον καθως και το παιξιμο του. Οντως ειναι επιλογη. Απλα το μπασο, κατα τη γνωμη μου, ειναι ενα οργανο που με την πενα δεν μπορει να αποδωσει οσο θα επρεπε, κι αυτο , γιατι ειναι φτιαγμενο για αποδιδει με τους ηχους που βγαζει το δεξι χερι ( για τους δεξιοχειρες παντα) και η πενα, οσο και να προσπαθεις πανω απο 2-3 ηχους δεν προσφερει. Ας μην μιλησουμε για το feeling της. Απο κει και περα βεβαια εαν η μουσικη που παιζεις δεν εχει τετοιες αναγκες οπως αυτες του feeling κτλ, παρα βασιζεται σε attack-ατο γρηγορο παιξιμο, (π.χ. metal), τοτε οντως δεν εχεις λογω να παλευεις να πιασεις ταχυτητα με τα fingers σου. Εαν ομως οχι, θα πρεπει να το ξανασκεφτεις. Επισης δεν διαφωνω στο οτι καποιος μπορει να γινει παρα πολυ καλος μπασιστας παιζωντας με πενα, οπως κι εγινε στο παρελθον με τον νικητη ενος bass player of the year φεστιβαλ, αλλα αυτο ειναι μια πολυ ιδιαιτερη περιπτωση. Κι απο την αλλη , εγω οταν τον ακουω τον τυπο, μου θυμιζει κιθαρα κι οχι μπασο αυτο που ακουω.   Φυσικα αποψη μου οπως παντα....

http://www.playmusic123.com/CORT+ACTION+SERIES+4+STRING+ELECTRIC+BASS%2C+ACTION-A~product~1227.htm

αυτο το μπασο ειναι πληρως καλυτερο απο το αλλο που εδειξες. Ειναι βεβαια κι αλλης κατηγοριας. Το συγκεκριμενο εχει active system μαγνητες, οποτε θα μπορει να σε βοηθησει στον ηχο οπως ειπε κι ο Andy I  .. Μοιζει με το C4 της Cort αλλα δεν καταλαβα εαν ειναι αυτο οντως.. Παντως ωραιο δειχνει , οχι μονο για αρχη..

Εαν τελος παρεις το μπασο, και θες να σου δειξω οντως τα πρωτα (και δευτερα) βηματα, στειλε π.μ..
« Τελευταία τροποποίηση: 23/02/09, 20:11 από ogyon21 »