Η gibson περνάει δύσκολες ώρες τελευταία, έχοντας τόσες ανταγωνιστικές εταιρίες να βγάζουν καλυτερες les paul σε καλύτερη τιμή, και τα reviews στο επίσημο site να θάβουν τις καινούργιες lp κυριώς επειδή είναι υπερβολικά υπερτιμημένες, αλλά και τα μειονεκτήματα των καινούργιων ελαφρύτερων σωμάτων.
Έχοντας να πείσει οτι δεν ακρίβηνε τις κιθάρες μειώνωντας την ποιότητα η Gibson βρίσκεται στην φάση "μπρος γκρεμος και πίσω ρέμα"
Αν μειώσει τις τιμές θα παραδεχτεί οτι το είχε παρακάνει με τις τιμές και απειλείται απο τον ανταγωνισμό
Αν μειώσει και άλλο την ποιότητα θα οξύνει τις άσχημες κριτικές
Το μόνο που μπορεί να κάνει με βάση τις αρχές marketing είναι να προμοτάρει το μωνοπώλειο της "extra αμερικάνικης ποιότητας", διαφημίζντας την πιο επιλεκτική επιλογή ξύλων, καλύτερες συνθήκες εργασίας απο το πιο εξειδικευμένο προσωπικό που δουλεύει ορεξάτα και με μεράκι στο εργοστασιο κτλ κτλ.
Δεν μου αρέσουν τα παρανοϊκά σενάρια συνομωσίας και δεν είμαι απόλυτος στην αποψή μου, απλά για να το θέσω λίγο πιο εκλεπτυσμένα....
Αυτο δεν είναι και γ@#ώ τις διαφημίσεις για την Gibson

Οι περιβαλλοντολόγοι βέβαια δεν θα είναι χαρούμενοι, αλλα στα μάτια των οπαδών της κιθάρας, η Gibson μόλις ανέβηκε πολλά level...