Ο δασκαλος μου εχει κοντρα-μπασο και electric upright, ενω και πολλες φορες εχω δοκιμασει σε μαγαζια/εκθεσεις/στουντιο κτλ να σου πω κατι το οποιο νομιζω οτι ηδη το ξερεις, ειναι πολυ διαφορετικο απο το ηλεκτρικο μπασο, αρκετα ιδιοτροπο οργανο στο παιξιμο και τον ηχο, ενω προσωπικα ποτε δεν θα αγοραζα ακουστικο λογο ογκου... τωρα οσο αφορα το θεμα του ηχου, ακομα και εγω που δεν παιζω αυτο το οργανο εχω παρατηρισει τεραστια διαφορα αναμεσα σε φθηνα Βουλγαρορουμανικα κτλ (και ακομα χειροτερα Κινεζικα) κοντρα, σε σχεση με τα ακριβοτερα.
Τα Βουλγαρικα ακουγωντε τσιγκινα αν θες να βγεις απο ενισχυτη (με πιεζο/επαφης), τα Κινεζικα χαρτινα.
Βεβαια οι καλυτερες λυσεις ειναι σε πολλαπλασια χρηματα, οποτε αν ειναι να τα σκασεις πρεπει να εισαι σιγουρος για το τι θελεις και οτι θα προχωρησεις.
Οποτε η προταση μου ειναι να βρεις καποιον φιλο, ή καποιον δασκαλο κοντρα-μπασου, και να ξεκινησεις να δοκιμαζεις να δεις πως θα παει, αν το εχεις, αν σου αρεσει, να δεις τι παιζει απο θεμα ηχου, και μετα αναλογα να προχωρησεις

Αν μπορουμε να βοηθησουμε με αυτα μας ρωτας