Για να πω την αλήθεια ποτέ δεν κατάλαβα τη λογική του Κάδου.. Δηλαδή χωρίζουμε τα topics σε "καλά" και "κακά"; Ποια είναι τα κριτήρια; Με ποια λογική ένα χαβαλεδιάρικο topic πετάγεται στον κάδο;
Πιστεύω ότι ο λόγος που χρειάζεται που και που τον καθαρισμό του κάποιο forum, είναι καθαρά λόγω bandwidth και τίποτε άλλο.. Επομένως όποια topics παλιώνουνε (χρονολογικά) να σβήνονται (να αποφασιστεί από τους admins ένα threshold, ας πούμε 2 έτη και αυτόματα να σβήνονται).. Αν κάποιο topic προσφέρει κάποιες απαντήσεις ή αξίζει να διατηρηθεί για διάφορους λόγους, οι mods να φροντίζουν να γίνεται sticky (όχι απαραίτητα στη πρώτη σελίδα).. Η ενέργεια αυτή δεν προϋποθέτει extra κόπο από τους mods διότι είναι ακριβώς η αντίθετη διαδικασία με την διαγραφή.. Αντί να αφήνουν τα "χρήσιμα" και να διαγράφουν τα "μη χρήσιμα", να κάνουν sticky τα "χρήσιμα" και να αφήνουν να διαγραφούν αυτόματα τα "μη χρήσιμα"*.. Τα topics που καταλήγουν σε καυγάδες, αντί να μεταφέρονται στον Κάδο, να σβήνονται διά παντός (δεν νομίζω ότι προσφέρουν τίποτα).. Με αυτή τη τακτική, την απουσία του Κάδου δηλαδή, όλοι θα είναι ευχαριστημένοι γιατί δεν θα δημιουργούνται παρεξηγήσεις..
Disclaimer: Δεν παραβάλλω τις απόψεις μου επειδή με ενοχλεί ιδιαίτερα η ύπαρξη του Κάδου.. Αν εξαιρεθεί το γεγονός ότι πρέπει να κρατάω το ρεκόρ για ανάρτηση topic που "πετάχτηκε" στον Κάδο στο πιο σύντομο χρoνικό διάστημα (3 λεπτά), δεν κοιτάω τα posts που αναρτούνται σε αυτόν, οπότε δεν με πολυνοιάζει κιόλας.. Απλά καταλαβαίνω κάποια μέλη που παρεξηγιούνται επειδή κάποιος mod πέταξε το θέμα τους στον Κάδο και είναι κρίμα να δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς λόγο.. Επίσης ο Κάδος δεν υπάρχει μόνο στο kithara.gr αλλά και σε άλλα forums, επομένως δεν θέλω να πω ότι σε άλλα forums η λειτουργία είναι ΟΚ ενώ στο kithara.gr υπάρχουν προβλήματα, κλπ... Απλά μιλάω για το kithara.gr επειδή το επισκέπτομαι πολύ συχνότερα από άλλα forums..
*όποιος κατάλαβε τί ήθελα να πω με αυτή την πρόταση, ας μου εξηγήσει και εμένα