Παρατηρώντας ότι ανέβηκε κατακόρυφα το επίπεδο της Κατηγορίας, Δίκη μας, Τύχη και Επιρήματα, θα ανέβω και εγώ στο Πόντιουμ, να επαναφέρω παλαιότερη μου σύμμετρη εξομολόγηση, Υποσκιάζοντας την επιτυχία του ΑυτιάΡισκου Καθιστικού. Κάπου εκεί στο Άπειρο, υπάρχει ένα εφαπτόμενο σημείο, πνευματικής αλλυλεγγύης.
Λεξίκρουσιν
Διαστραγλής πατάδρουσα τρεμήνια δογιά
στημνήρ αέσφαο ρουσκλανό αδριάβητο συντάρι
οστρείναο καλκαχάνευτό σικούντρο μπαρασκί
η ρέμπρα πλαχυτά σαστή σασκράει στ' αγκουδάρι
Πους κυνδρικος αφότριος ρυσμένος φουσκρετά
ειρμόνια ζεσκευλίδευστα μαέντρα σινιασμένη
εβαϊκός πανύφερτος κάπεγρος σφιγγλικά
τα ήπιανε οι ποιηταί και είναι μεθυσμένοι ?
Γραντίκος χλάνος μαντρυπής κροπτοτρεβανιστέρας
μόρθος, θερνός, βερδιστιπης ποντρός μα αλισφαίνας.
Αν και τουλάχιστον η πρόταση, τα ήπιανε οι ποιηταί και είναι μεθυσμένοι είναι άκρως απλή και κατανοητή.Οπότε θεωρώ αν όχι τίποτα, κάτι καταλαβαίνεις.
Τώρα όσο για τη κάθε λέξη, δεν έχει κανένα νόημα! Σκοπός είναι να πιάσεις την ουσία. Να σε κάνει να ταξιδέψεις, έστω και αν δεν ταξιδέψεις στο ταξίδι που έκανε ο ίδιος ο ποιητής γράφοντάς το! Έχομεν φτάσει σε επίπεδο, να αντιλαμβανόμεθα την ομιλούσα σιωπήν, πόσο δε, την ομιλούσαν ομιλίαν αλλά και στιχουργικήν.
Χαίρομαι πάντως που κατάλαβες αυτό που κατάλαβες, διότι μοιάζει από εδώ και στο εξής να έχω σύντροφο. Έτσι όπως και εσύ νιώθω, όταν διαβάζω κάποια ποιήματα, ανοίγοντας ακόμη και λεξικό, ακόμη κι ας μην είμαι ξανθός, βεβαίως μπορεί να είμαι χαζός. Ε λεξίκρουσιν, είναι κατά την λέξη παράκρουσιν.
Είναι μερικοί στίχοι αφιερωμενοι σε αυτούς που γράφουνε απλά και ευκολονόητα αλλά και σε αυτούς που γράφουνε πολυσύνθετα και δυσνόητα προσπαθώντας καταιδρωμένοι να ξεπεράσουν τον εαυτό τους φτάνοντας στην απλότητα.
Είναι μερικοί στίχοι αφιερωμένοι σε αυτούς που γράφουνε πέραν από τον εαυτό τους και για τους άλλους έχοντας οι στίχοι τους όχι μόνο εκπαιδευτικό περιεχόμενο αλλά ευκολία κατανόησης.
Είναι μερικοί στίχοι αφιερωμένοι σε αυτούς που αρέσει να γελάνε.
Είναι μερικοί στίχοι αφιερωμένοι στα μεγάλα μυαλά που προσποιήθηκαν τα μικρά με σκοπό την επικοινωνία αλλά και σε όσα μεγάλα μυαλά η επικοινωνία μοιάζει ένα άσχημο αγεφύρωτο χάσμα κάθε φορά που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με ένα μικρότερο μυαλό.
Είναι αφιερωμένοι στα μεγάλα μα και μικρά μυστικά που αντί απλώς να κρύβονται, εμφανίζονται με αλλιγορική αμφίεση με σκοπό να κάνουν λίγη παρεά με τον άνθρωπο αλλά να μην αποκαλυφθούν. Βλέπεις η παρέα είναι αναγκαία, η αποκάλυψης όμως καθόλου.
Αφιερωμενοι στην 9μηνή μου ανηψιά αλλά και τους γονείς της, που πέρα από τα γλυκά κορακίστικα της συνενοούνται για την επιβίωση και εξέλιξή της, προσμένοντας στο μέλλον να μάθει λέξεις, για να μπορούν να συνενοούνται καλύτερα.
Τέλος αφιερωμένο σε όσους με πουν συντηρητικό, αμόρφωτο, χαμηλού επιπέδου, αλλά καταφέρουν με τον προοδευτικό τρόπο τους στο μέλλον, έναν καλύτερο, ευκολότερο και υψηλότερου επιπέδου τρόπο επικοινωνίας και κατανόησης.
Υποκλίνομαι θερμά, στην ανύπαρκτη γεννεσιουργός προτροπή σου να συμμετάσχω στο άρθρο σου.