Επειδή αναφέρεις και επεξεργασία εικόνας, πρέπει να δώσεις λίγο βάρος στην κάρτα γραφικών. Και μάλιστα όχι τόσο στη μνήμη της (πλέον πολλά laptops έχυν αυτόνομη κάρτα γραφικών με μνήμη στο 1 GB) αλλά στο chipset της. Τα laptop που παρατέθηκαν παραπάνω είναι βέβαια καλά μηχανήματα αλλά οι κάρτες γραφικών τους δεν κάνουν για τέτοιες δουλειές.
Εγώ έχω πάρει αυτό:
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Fujitsu-Amilo-Pi-3560F4-VFY-P.htmΈχει 6 GB μνήμη, 500 GB σκληρό, κάρτα γραφικών nvidia GT 240M με 1 GB αυτόνομη μνήμη. Είναι το δεύτερο Fujitsu που παίρνω, και πίστεψέ με, τα συγκεκριμένα είναι όχι απλά εγγύηση, αλλά σκυλιά! Είναι και made in Germany, αν σημαίνει κάτι αυτό.
(Όπως ξέρει ο Βραζίλης

, για να τεθεί εκτός μάχης το προηγούμενο χρειάστηκαν δύο απίστευτες πτώσεις, και μία γεμάτη κούπα καφέ πάνω στο πληκτρολόγιο, την ώρα μάλιστα που ήταν αναμμένο, μετά από 4,5 χρόνια άριστης λειτουργίας!

)
Ταπεινή μου γνώμη, ιδίως για τα Sony Vaio, αλλά και για Toshiba και HP, πληρώνεις 100-300 Ευρώ παραπάνω για το "όνομα", και αγοράζεις χειρότερο μηχάνημα σε σχέση με Fujitsu.