Άρα όλοι μου προτείνετε μικρό λαμπάτο λοιπόν, τους solid state τους ξεχνάμε έτσι? O Βugera μου άρεσε πάρα πολυ διότι πληρεί ό,τι εγώ θέλω απ'οσα μου λέτε. Θα ψάξω στην Αθήνα να τον δοκιμάσω. O Laney φένεται κι αυτός ωραίος αν και λίγο πάνω απ' το budget μου, αυτός όμως έχει master volume ή ξεχωριστό καθαρό κανάλι? Ή όταν θα θέλω να παίζω δυνατά θα μου παραμορφώνεται ο ήχος και θα χάνω τα καθαρά μου?
Thanks για την γρήγορη ανταπόκριση σας.
Kοίτα, όλοι οι ενισχυτές παραμορφώνουν το σήμα οταν φτάνουν κοντά στα όριά τους σε ισχύ. Και οι SS κι οι tube παραμορφώνουν τα καθαρά σε υψηλή ενταση. Όσο περισσότερα watt μπορεί να διαχειριστεί ο ενισχυτής τόσο λιγότερο θα παραμορφώνει σε υψηλή ένταση (για το χώρο σου πάντα). Η διαφορά είναι ότι οι λαμπάτοι παραμορφώνουν ωραία και παράγουν καλές αρμονικές για το ανθρώπινο αυτί.
Αν θέλεις καθαρά σε μεγάλη ένταση, πρέπει να πάρεις όσο περισσότερων watt λαμπάτο για το μπάτζετ σου. Τα 20-30W είναι υπέραρκετά για σπίτι, πρόβα και μικρό live και παραμορφώνουν σε μεγαλύτερες εντάσεις από τους 5-15W ενισχυτές. Τα 20W λάμπας είναι βέβαια πολύ δυνατότερα σε dB από τα 20W SS στα αυτιά μας.
Ο bugera V22 είναι value 4 money που λέμε και καλύπτει ηχητικά. Κάποια στιγμή μετά από χιλιάδες ώρες παιξίματος θα χρειαστεί λυχνίες αλλά δεν είναι κάτι δύσκολο ούτε κάτι που κοστίζει πολλά. Θα μπορείς μόνος σου να τις αλλάξεις με τη βοήθεια του φόρουμ εδώ και του manual. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι μήπως ο ενισχυτής έχει κάποιο ελαττωματάκι όταν τον πάρεις (π.χ. καμμένο ledάκι). Οι bugera εμφανίζουν ελάχιστες φορές κάτι τέτοιο αλλά έχεις πάντοτε εγγύηση και άρα θα είσαι καλυμένος για service κλπ.
Πάντως, αν θέλεις Solid State ενισχυτή για να μην μπλέκεις με λυχνίες, να έχεις μεγάλη ισχύ και στα καθαρά και για χρήση με πεταλιέρες, σε live κλπ, τότε δες και ένα νέο μοντέλο που έχει και 2Χ12" ιντσών μεγάφωνα Celestion 70-80 σε χαμηλή τιμή:
http://www.thomann.de/gr/harley_benton_ga212r_02.htmKαλές αγορές!