Γεια σας και πάλι φίλοι,
επανέρχομαι στο θέμα, γιατί ακολουθώντας τις συμβουλές του Αδριανού παρέλαβα σήμερα μια μεταχειρισμένη πεταλιέρα tc electronics NOVA SYSTEM και είπα να αναφέρω τις πρώτες εντυπώσεις μου.
Καταρχήν δείχνει πολύ στιβαρή (αλίμονο θα μου πείτε) με βολικά “πατητήρια”, κουμπιά και ευανάγνωστη οθόνη. Οι επιλογές και οι δυνατότητες ρύθμισης δείχνουν υπέρ του δέοντος πολλές και λεπτομερείς (και ίσως για μένα οι περισσότερες… ά-χρηστες). Μπορεί να προσφέρει ταυτόχρονα:
Drive (Overdrive ή Distortion)
Reverb (1 από 4 είδη)
Delay (1 από 7 είδη) με Tap tempo
Compression (1 από 3 είδη)
Eq + Noise Gate
1 Modulation Effects από τα Phaser, Tremolo, Panner, Chorus, Flanger, Vibrato
1 Modulation Pitch από τα Detune, Whammy, Octaver, Pitch Shifter, Intelligent Pitch Shifter (μεγάλος μπελάς!)
και επιπλέον Boost με ρύθμιση της έντασης.
Επίσης έχει 2 εξόδους stereo, για σύνδεση σε 2 ενισχυτές παράλληλα, με ρύθμιση της αναλογίας του σήματος που θα πάει στο καθένα (very nice!)
Έχει και άλλα αλλά ούτε τα καταλαβαίνω ούτε και βλέπω να μου χρειάζονται (midi, ξύδι κλπ)
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε ήχους από εφέ οπότε δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για την ποιότητα τους. Αυτό που μπορώ να αναφέρω (και αυτό ήταν ένα θέμα) είναι ότι σε “φυσιολογικές συνθήκες” (ποιες είναι αυτές θα μου πείτε!) “κλέβει” αρκετό σήμα από τον ενισχυτή μου (πολύ περισσότερο από ότι η Tonelab). Τον κάνει λίγο μουντό και άψυχο. Έχει όμως δυνατότητα ρύθμισης του Input gain της κιθάρας και του Output level της πεταλιέρας (έτσι τα ονομάζει) που συνεφέρει τα πράγματα σε ικανοποιητικό βαθμό. Στο σημείο αυτό περνάει με άριστα!
Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση (και με έβαλε σε σκέψεις) είναι ότι τώρα ο ενισχυτής μου έχει πολύ περισσότερη ένταση από πριν. Τόσο που ανησυχώ μήπως έτσι πάθει κάτι είτε αυτός είτε το μεγάφωνό του. Κινδυνεύει από κάτι ή να χαρώ που τα 4 Watt αποδίδουν σαν… 14;
Τις επόμενες μέρες θα εμβαθύνω και θα επανέλθω αλλά ως τότε πείτε μου αν κινδυνεύω (και να σταματήσω) ή όχι (και να συνεχίσω έτσι).