Οι Αμερικανική Κυβέρνηση φαίνεται να θέλει να στηρίξει τον Μοχάμετ Ελ Μπαραντέι (νομίζω έτσι λέγεται) από ότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής, ο οποίος είναι ένα από τα τσιράκια τους. Δεν νομίζω να επιδιώξει σχηματισμό ισλαμικής κυβέρνησης. Κ σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να δει να δημιουργείται ένα νέο κίνημα "αδέσμευτων" με νέα ισλαμικά/αντισημιτικά χαρακτηριστικά στο υπογάστριο του Ισραήλ.
Τώρα, κατά την γνώμη μου (κ χωρίς διάθεση για οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση/flame war κτλ κτλ κτλ) όποιοδήποτε κίνημα αυτήν την περίοδο στην υφήλιο δεν παίρνει σαφή ταξικά χαρακτηριστικά κ παραμείνει σε ένα απλό λαϊκό κίνημα είναι καταδικασμένο-όχι μόνο το κίνημα, αλλά κ ο λαός..
Τώρα βέβαια, θα απαντήσει κάποιος ότι ανθρωπιστικά κ μόνο πρέπει να στηρίζουμε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών.. Αμφιβάλω στο κατα πόσο μια αμερικανόδουλη ή μια ισλαμόδουλη ηγεσία υπηρετεί αυτόν τον σκοπό έστω κ αν προβάλλεται ως λαϊκό πρόταγμα. Εξάλλου, βάση συνείδησης (δικής μου, το ξεκαθαρίζω) δεν πιστεύω ότι η αυτοδιάθεση των λαών μπορεί να υπερασπιστεί σε έναν μη ταξικό αγώνα..
Δεν έχω πολλά να περιμένω από την εξέγερση στην Αίγυπτο, ίσα ίσα που αν το βασικό πρόταγμα είναι ο σχηματισμός μιας ισλαμικής δημοκρατίας, ας τελειώσει όσο το δυνατόν νωρίτερα για να μην θρηνίσουμε κι άλλους νεκρούς. (Δεν πιστεύω στην ισχύ αυτού του "αγώνα")