Δεν είμαι ειδικός, but anywayz...
1. Λες ότι "γνωρίζεις" οτι το μπράτσο θέλει χαλάρωμα. Μου ακούγεται σαν να διάβασες από κάπου κάποια "σωστά" settings και προσπαθείς να τα εφαρμόσεις. Βασικά το truss rod το πειράζεις (χαλαρώνεις) αν υπάρχουν φιμωμένα τάστα (αυτά που είναι πριν το 7ο-8ο τάστο) ή αν θέλεις να αλλάξεις την αίσθηση των χορδών. Μήπως αυτό που θες να κάνεις είναι απλώς ένα σήκωμα των χορδών?
2. Όταν λες "μιάμισι φορά" εννοείς 360+180 μοίρες??? Μου ακούγεται πάρα πολύ. Υπο φυσιολογικές συνθήκες, με μισή το πολύ στροφή το truss rod προσαρμόζεται στο επιθυμητό σημείο.
3. Μετράς σωστά την απόσταση? Για να ελέγξεις την καμπυλότητα μετράς την απόσταση με "πατημένη" την χορδή στο πρώτο (και το τελευταίο) τάστο.
Καλησπερα.
1)Λεω οτι χρειαζεται relief διοτι αφ'ενος αλλαζοντας χορδες ειχα εντονοτατο τριξιμο και αφ'ενος διοτι βαζοντας καποταστο στο 1ο και πατωντας το τελευταιο ταστο, η αποσταση μεταξυ 7ου ταστου - χορδης ειναι σχεδον μηδαμινη (καπου ειχα διαβασει οτι 0.5mm ειναι νορμαλ αλλα σιγουρα πρεπει να υπαρχει μια μικρη αποσταση).
2)Εδω ειναι και το ερωτημα μου. Στη μιαμιση φορα ανεβηκε η αποσταση που περιγραφω παραπανω αλλα ελαχιστα.
Ομως φαινεται πως ηθελε λιγη ωρα ωστε να ''παρει'' το μπρατσο γιατι τωρα (με τη λογικη 0.5 mm στο 7ο ταστο) ειναι οκ. Βεβαια τριζουν λιγο οι χορδες ακομα. Εδω να σημειωσω οτι το action δεν εχει πειραχτει. μετρωντας το στο 12ο ταστο ειναι περιπου 2χιλιοστα και δεν θα το ηθελα παραπανω.
Οποτε συνοψιζοντας:
1)Μπρατσο:
Ρυθμισμενο ωστε πατωντας 1ο και τελευταιο ταστο η αποσταση στο 7ο ειναι 0.5 mm
2)Action:
Αποσταση στο 12ο ταστο 2 χιλιοστα
Το τριξιμο υπαρχει ακομα, κυριως εαν βαρεσω λιγο πιο δυνατα ακορντα.