Gas, αν και δεν νομίζω ότι ήρθε ακόμα η ώρα της για setup και intonation, παρ 'ολα αυτά, θα σου πω δυο πράγματα:
Θα καταλάβεις ότι κάτι έχει αρχίσει και πάει στραβά όταν
1. Έχεις προβλήματα intonation, δηλαδή δεν ακούγεται ίδια η νότα (στο αυτί σου και στο κουρντηστήρι) ελεύθερη και στο 12ο τάστο
2. Έχεις πρόβλημα action, δηλαδή δυσκολεύεσαι να πατήσεις τις χορδές στα ψηλά τάστα, ή αντίθετα, έχουν αρχίσει κάποιες χορδές και "τρίζουν" όταν παίζεις λίγο πιο δυνατά.
Στην ακουστική το setup και το intonation δεν είναι απλές διαδικασίες όπως στην ηλεκτρική, είναι χρονοβόρες και αρκετά ακριβές.
Για να πάρεις μια ιδέα, δες
εδώ τι λέει ένας καταξιωμένος μάστορας του είδους για το θέμα.
Σε καμιά περίπτωση όμως δεν βλάπτει, αφού δεν έχεις και την ανάλογη εμπειρία να κρίνεις από μόνος σου, να την πηγαίνεις μια φορά το χρόνο σε έναν καλό μάστορα να σου λέει αν θέλει κάτι και τι θέλει.