Preamp bias & gain switches
2 μαγικα διακοπτακια. Τι κανει το καθενα? Το ενα αλλαζει το bias του ενισχυτη και το αλλο το gain. Προφανως θα μου πειτε.....
Το bias αλλαζει τον ογκο του ηχου, την οξυτητα και τα μπασα. Πανω ειναι για humbucker, κατω για singlecoil, στην μεση για ολους. Εδω πρεπει να τονισω οτι ο ηχος εξαρταται και απο τα ρυθμιστικα της κιθαρας (και φυσικα απο τον κιθαριστα...). πχ αν θελεις πολυ πριμο και οξυ ηχο με μια στρατ, επιλεγεις την πανω θεση αλλα στα δικα μου αυτια παραειναι πριμο.
Στην κιθαρα μου (strat με neck: fender fat 50s custom, middle: fender custom 69, neck: seymour duncan custom shop ssl-1c dg) ταιριαζει στην κατω θεση. Για την lespaul ενος φιλου ο ηχος κατω ηταν πιο "πνιχτος" και "εξουθενωμενος" ενω πανω ηταν ταμαμ. Χαμηλα μπασα με οξυ και καθαρο ηχο. Επισης σε ενα σκαφος ταιραξε υπεροχα στην μεσαια γιατι ο ηχος ηταν πιο "γλυκος" και πιο γεματος.
Αν θελετε να το τραβηξουμε λιγο απο τα μαλια θα ελεγα οτι στην μεση εχουμε κατι απο fenderamps, πανω κατι απο vox και κατω marshall. Αλλα ειπαμε τραβηγμενο.......
Το gain ειναι straight through. Πανω low gain, μεση medium gain, κατω high gain. Μην φανταστειτε βεβαια οτι ειναι gain switch πεταλιου αλλα πιο πολυ ριχνει η ανεβαζει την ενταση. Εγω το εχω μονιμα στην κατω θεση και καθαριζω η βρωμιζω τον ηχο μου με το mv.Οι μαμα θεσεις ειναι bias=κατω και gain=μεση.
LineOut
Το σημα το παιρνει (με μια μικρη επιφυλαξη) απο το speaker output και παραμενει ενεργο ειτε στο speaker ειτε στο headphone/low power mode.