Καλησπέρα παιδιά, επανέρχομαι σ αυτό το θέμα για να μην ανοίξω καινούριο. Το πρόβλημα μου είναι το εξής.
Μεχρι στιγμής παικτικά μπορώ να πω οτι η κιθάρα όχι μόνο με έχει βολέψει αλλά μου χει δώσει έξτρα κίνητρα για να παιζω παραπάνω και να το ευχαριστιέμαι περισσότερο. Παρόλα αυτά ηχιτικά όσο περνάει ο καιρός διακρίνω μια μουντίλα στους μαγνήτες. Στην αρχή θεώρησα οτι θα φτάει το παίξιμο ή τα πετάλια μου, αλλά σε ένα live που κάναμε με την μπάντα μου πριν 2 σ/κ έτυχε να πετύχω έναν τύπο με την ίδια ακριβώς κιθάρα και αλλαγμένους μαγνήτες (μην με ρωτήσετε μάρκα ήταν κάποια περίεργη που δεν μου φαινόταν αρκετά γνωστή, παρότι ο ίδιος υποστήριξε οτι ήταν ιδιαίτερα ακριβή), και είπα οτι δεν χάνω τίποτα να την δοκιμάσω και έτσι. Οπότε την συνδέω στα πεταλάκια μου και στον ενισχυτή που έπαιζα πριν με τη δική μου. Παιδιά μιλάμε για άλλο πράγμα, ένιωσα σαν νέος Gary moore μ αυτά που άκουγα να βγαίνουν απο τον ενισχυτή. Ένας διαυγής ήχος, κάτι αρμονικές, κάτι μεσαία. Άλλο να σας λέω και άλλο να το ακούτε...

Μέχρι και ο τραγουδιστής της μπάντας μου που είναι τελείος άπειρος και χωρίς καθόλου μουσικό αυτί κατάλαβε μεγάλη διαφορά.
Σε συζήτηση που είχα με τον τύπο μετά, μου εξήγησε οτι οι στοκ μαγνήτες της Epiphone και οι καλωδιώσεις τους δεν είναι αρκετά καλές. Επίσης ανέφερε οτι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αρκετά καλό και πως με αναβάθμιση μαγνητών και ηλεκτρικών μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο.
Οπότε αναρωτιέμαι (και ζητώ και τις συμβουλές σας) αξίζει η αλλαγή μαγνητών στην συγκεκριμένη κιθάρα? Αξίζει να γίνει τώρα ή κάποια στιγμή αργότερα? Αν αξίζει σε ποίες τιμές και τύπους πρέπει να κινηθώ?
Υ.Γ 1 Το δυνητικό μπάτζετ για την αλλαγή μαγνητών και ηλεκτρικών μπορει να φτάσει τα 150-160 Ε
Υ.Γ 2 Ανδριανέ ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ για την πρόταση σου για τον Fender FM212R. Τον έχω εδώ και κανα μήνα και τον έχω καταευχαριστηθεί. Παίζει τέλεια με τα πετάλια μου και έχει και πολύ καλά καθαρά.