Ας πω λοιπόν κι εγώ την ιστορία μου, σαν κάτοχος μιας Schecter C-1 Classic, Diamond Series.
Όταν πριν από 3 χρόνια περίπου ξεκίνησα την αναζήτηση καινούριας κιθάρας (έχοντας κατά νου να αγοράσω κατά 90% μία Gibson Les Paul και με budget περίπου 1800 ευρώ για μια μεταχειρισμένη του '87 στο e-bay) έφτασα τυχαία μπροστά από τη Schecter C-1 Classic (Δε γίνεται λόγος για την κιθάρα ΜΟΥ, αλλά για τη συζήτηση σχετικά με το αν λιγότερο γνωστες εταιρείες, αν μπορεί η Schecter να θεωρείται ακόμα έτσι, μπορούν να ανταγωνιστούν ποιοτικά εταιρείες μεγαθήρια).
Κι έτσι την έπιασα στα χέρια μου και άρχισα να τη δοκιμάζω. Και να τη δοκιμάζω... Και να τη δοκιμάζω... Και όσο περισσότερη ώρα ασχολούμουν μαζί της τόσο περισσότερο με μάγευε.
Την ίδια ώρα δίπλα μου ήταν ένα παλληκάρι (Ελληνο-Αμερικανός) ο οποίος είχε φέρει μαζί του μία, μόλις αγορασμένη Les Paul Jazz (του '76 αν δε με απατά η μνήμη μου!) μεταχειρισμένη από Αμερική, για σετάρισμα.
Αφού πιάσαμε λίγο την κουβέντα και jamάραμε ταυτόχρονα, μου ζήτησε να δοκιμάσει λίγο και τη Schecter που μάτιαζα, ενώ ταυτόχρονα μου προσέφερε τη Les Paul του να παίξω, μιας και η αρχική μου αναζήτηση ήταν περί Les Paul.
Μετά από περίπου 20 λεπτά μου δίνει πίσω την Schecter με μία εμφανή απογοήτευση στο πρόσωπό του. Φοβούμενος τον ρώτησα: Γιατί τέτοια μούτρα? Δε σου άρεσε η Schecter ε (και όντως αυτή περίμενα να είναι η απάντησή από έναν κιθαρίστα κάποιου πολύ καλού επιπέδου απ'ότι παρατήρησα, ο οποίος έκανε μία τόσο μεγάλη αγορά!)?
Αλλά η απάντησή του που με ξάφνιασε (και μου έδωσε ένα μεγάλο μάθημα στη ζωή) ήταν:
- Όχι ρε φίλε μου, δεν είναι αυτό.
-Τότε?! (φοβούμενος τα χειρότερα εγώ...)
- Απλά έχω ξενερώσει τη ζωή μου που έδωσα 2.500+ ευρώ για να πάρω αυτή μεταχειρισμένη, και αυτή που κοιτάς ακούγεται και παίζεται καλύτερα και κοστίζει σχεδόν 900 ευρώ!!!!!
Οι απόψεις και οι γνώμες δικές σας. Εγώ απλώς παρέθεσα την ιστορία μου.
Να σημειωθεί ότι κατόπιν της αγοράς μου κοιτώντας διάφορα forums στο ίντερνετ βρήκα αρκετά σχόλια διαφόρων κατόχων Les Paul και της συγκεκριμένης Schecter οι οποίοι δήλωναν ότι την έχουν ως Νο.1 κιθάρα τους. Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ ότι δεν προσπαθώ να βγάλω την κιθάρα μου ως "ουάου", "φοβερή" και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο και ούτε με ενδιαφέρει. Εγώ την αγόρασα γιατι μου άρεσε πολύ και με βόλευε. Απλώς ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου.
Συγνώμη αν σας κούρασα!!!