Παιδιά καλημέρα,
Είμαι νέος στο forum αρκετά προχωρημένης ηλικίας (κοντεύω στα πρώτα –ήντα) και μετά από 20 χρόνια περίπου αποχής από το άθλημα αποφάσισα όσο ελεύθερος χρόνος μου μένει να ρίχνω καμιά πενιά. Έχω στην κατοχή μου μια κιθάρα Gibson SG και θέλω να αγοράσω ενισχυτή.
Η μουσική που προσπαθώ να παίξω είναι πρωτίστως Blues (Bonamassa, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, ZZ TOP, Lynard skynard), επίσης Pink Floyd, γενικά όλο το φάσμα Classic Rock, και στα όνειρα μου jazz (Joe Pass, Pat Martino, Lee Ritenour κ.λ.π. ).
Το budget είναι 400€, κατά προτίμηση Combo ενισχυτής full λάμπα, με ενδιαφέρει να παίζω σε χαμηλές εντάσεις (στο σπίτι) και να καλύπτομαι σε μελλοντικές πρόβες, θέλοντας να δημιουργήσω για αρχή μια καθαρή ηχητική βάση. Πετάλια δεν έχω, ίσως στο μέλλον, με ενδιαφέρουν κυρίως τα καθαρά, νομίζω ότι μου αρέσει περισσότερο ο Αμερικάνικος ήχος.
Στις επιλογές μου είναι ο BUGERA V22, (οικονομικός, FX loop, 3-band EQ, καλές κριτικές), ο VHT AV-GT1-20, και ο VHT Special 12/20, επίσης και ο Bugera BC30-212(stock B), σε έρευνα που έκανα διαπίστωσα ότι στην Αθήνα δεν υπάρχουν για δοκιμή, οπότε μάλλον θα αρκεστώ στις προτάσεις-απόψεις των ειδημόνων και εμπειροτέρων (δεκτές βέβαια και νέες προτάσεις).
Επίσης θα ήθελα να μου προτείνετε και κάποιο καλώδιο σύνδεσης κιθάρας-ενισχυτή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.