Είμαι τελείως μπερδεμένος αυτή τη στιγμή!
Η αγορά ενός amp modeler & multi-effects processor είναι μια ωραία εναλλακτική, και ειδικά ο AX8 μου αρέσει πολύ. Έχει την πλάκα του να έχεις στα χέρια σου (ή μάλλον στα πόδια σου, στην περίπτωση του AX8

) ήχους που προσομοιάζουν με αρκετά καλή ποιότητα ένα μεγάλο εύρος από ενισχυτές, καμπίνες, και μικρόφωνα, να μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλα τα γνωστά εφέ, και να βρεις συνδυασμούς και ρυθμίσεις που βγάζουν τον ήχο που θες. Είναι σίγουρα εντυπωσιακό και δίνει και μεγάλη ευελιξία / ποικιλία στον ήχο, το οποίο είναι επιθυμητό για εμένα μιας που παίζω (ή προσπαθώ να παίξω σε κάποιες περιπτώσεις...

) από Metallica, Iron Maiden, και Iced Earth μέχρι Planet of Zeus και Nightstalker και από AC/DC, Led Zeppelin και Black Sabbath μέχρι Red Hot Chili Peppers και Scorpions (ή μήπως πρέπει να πω "Οι Σκόρπιοοοοονς!"

). Παρόλα αυτά, έχω μερικούς ενδοιασμούς και κάποιες απορίες / ερωτήσεις:
1. Φοβάμαι πως θα πάρω ένα μηχάνημα γύρω στα 1.600€, ας πούμε, και θα καταλήξω να χρησιμοποιώ 5-6 ήχους και 3-4 εφέ.
2. Χωρίς να έχω πρότερη εμπειρία από εξοπλισμό, όπως ανέφερα στο αρχικό μου post, πιστεύω πως, στη θεωρία, με ένα καλό ενισχυτή, 2 καλούς μαγνήτες στην κιθάρα και καλή καμπίνα / καλό ηχείο μπορεί να βγάλει κανείς έναν ποιοτικό ήχο πολύ κοντά στον ήχο που θέλει να εξομοιώσει (π.χ. το Master of Puppets, κλασσικό παράδειγμα) απλά παίζοντας με το voicing (bass, midle, tremble), το reverb και το volume. Από εκεί και πέρα, βάζει και μια πεταλιέρα σχετικά φθηνή αλλά καλή (π.χ. Zoom G3X) για τα εφέ και είναι μια χαρά. Σίγουρα η ποιότητα του ήχου θα είναι καλύτερη από ότι με τον AX8 (ο οποίος πάντως κάνει φοβερή δουλειά), απλά η ποικιλία των ήχων δε θα είναι τόσο μεγάλη - δε νομίζω πως με την ίδια κιθάρα και τον ίδιο ενισχυτή και ηχείο μπορεί κανείς να φτάσει το ίδιο κοντά και στους Metallica και στους Scorpions παίζοντας απλά με το voicing και ενδεχομένως βάζοντας compression για metal ήχους αν χρειάζεται (θα είναι π.χ. λίγο πιο κοντά στους Metallica και λίγο πιο μακριά από τους Scorpions). Όντως στο θέμα ποικιλίας, μια λύση τύπου AX8 απλά δεν πιάνεται!
3. Ο compo ενισχυτής που έχω αυτή τη στιγμή είναι ο Laney HCM10 (I know...). Ακόμη και να ήθελα να το συνδέσω εκεί, και να παρακάμψω με κάποιον τρόπο τον pre-amp του (λογικά πρέπει να γίνεται αυτό, σωστά;), ώστε να χρησιμοποιώ και τους amps και τα effects του AX8, ή έστω να μην παρακάμψω τον pre-amp και να χρησιμοποιήσω το AX8 μόνο ως πεταλιέρα κι όχι ως amp / cab/ mic modeler δε μπορώ, γιατί δεν έχει FX LOOP σύνδεση (εκεί θα έμπαινε το AX8 αν χρησιμοποιόταν ως πεταλιέρα, δε ξέρω στην 1η περίπτωση όπου παρακάμπτεται ο ενισχυτής και χρησιμοποιείς τον compo amp απλά ως ηχείο ουσιαστικά τι σύνδεση γίνεται...). Επομένως, πρέπει μαζί με τον AX8 να πάρω κι ένα ηχείο, οπότε το κόστος ανεβαίνει κι άλλο.
5. Ακόμη και να είχαν έναν compo amp ο οποίος είχε FX loop και μπορούσα να συνδέσω τον AX8 πάνω του κι ενδεχομένως μπορούσα να παρακάμψω και τον pre-amp του compo amp ώστε να χρησιμοποιήσω όλες τις δυνατότητες του AX8, δε νομίζω πως με ένα ηχείο της πλάκας θα μπορούσα να αναδείξω αυτά που κάνει το AX8, ο ήχος θα χανόταν και η αγορά θα ήταν μάλλον τζάμπα...
Τα παραπάνω είναι απλά εικασίες κι ερωτήσεις, μιας που δεν έχω εμπειρία στο όλο θέμα. Ενδεχομένως μπορείτε να με διαφωτίσετε. Δεν είμαι αρνητικός στο digital path που αναφέρετε vs. all-tube path, απλά είμαι άσχετος!
Όσον αφορά τους λαμπάτους ενισχυτές, αυτό που με προβληματίζει είναι αν σε low volume (όπως θα αναγκάζομαι να παίζω στο σπίτι), θα μπορώ να βγάζω "σκληρό" ήχο. Και το λέω αυτό γιατί ένας SS amp ακούγεται το ίδιο πάνω-κάτω με volume 2 και με volume 9, αλλά ένας tube amp, από ό,τι ξέρω, ακούγεται καλά σε ψηλά volume. Ισχύει αυτό από την εμπειρία σας;
Τέλος, όσον αφορά τις προτεινόμενες λύσεις για λαμπάτους, θεωρώ πως η καλύτερη λύση είναι ο Hughes & Kettner Tubemeister 36 Head, αλλά με προβληματίζει η κατασκευή του - αν χαλάσει κι έχει λήξει η εγγύηση, δε νομίζω πως επιδέχεται επιδιόρθωσης. Από την άλλη, ο EVH 5150 III 15W LBX θα ήταν μια εξαίρετη επιλογή αν είχε clean - δυστυχώς, έχει μόνο crunch και distortion. Έτσι, έχω καταλήξει σε δύο επιλογές: είτε ο Peavy 6505 Mini Head + κάποιο guitar box (καμπίνα + μικρόφωνο) (δεν έχω ιδέα ποιο) ή σαν φτηνή εναλλακτική το compo DSL-5C της Marshall - και στις δύο περιπτώσεις, έχουμε 3 pre-amp λυχνίες, 3 κανάλια, power-soak για neighborhood-friendly παίξιμο (

) και FX loop, χαρακτηριστικά τα οποία βρίσκω ιδιαίτερα σημαντικά. Εδώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: για καμπίνα / μικρόφωνο για τον Peavy 6505 MH, τι έχετε να προτείνετε;
[size=78%] [/size]