Βέβαια το συγκεκριμένο μαγαζί σου δίνει και το δικαίωμα της επιστροφής αν δεν σου αρέσει ώστε να αγοράσεις άλλο πράγμα.
μύθος. Αν έχεις αγοράσει π.χ. synth και δεν σου αρεσει, και το έχεις χρησιμοποιησει σε αποστειρωμένο περιβάλλον και με μηδενικά ίχνη χρήσης, τότε οκ. Αν όμως έχεις αγοράσει κιθάρα τα πράγματα δυσκολεύουν.
Στην δική μου περίπτωση υπήρχε σαφές κατασκευαστικό πρόβλημα, και αυτό που έκαναν οι αλήτες του thoman ήταν να με δουλεύουν και να μου στέλνουν φωτο με γρατσουνιές στις βίδες, ενώ τους έλεγα σαφώς οτι το μόνο που έκανα ήταν να χρησιμοποιήσω τα εργαλεία της ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ IBANEZ, (διαφορετικά ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΝΕΙ? ) προσπαθόντας να κάνω την δουλιά που θα έπρεπε να είχαν κάνει αυτοί. Δεν ζητούσα επιστροφή ασκώντας το δικαίωμα των πρώτων ημερών χρήσης, αλλά το δικαίωμα της ΕΓΓΥΗΣΗΣ. Βέβαια οι κρετίνοι δεν ήξεραν καν τους δικούς τους όρους στα συμβόλαιο.
Επίσης παραδέχτηκαν την ΨΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΦΙΜΗΣΗ banner τους για έλεγχο πριν την αποστολή.
Το μόνο που έχω να πώ είναι οτι έχασα ωρες και ώρες στο τηλέφωνο με αυτούς τους ηλίθιους κρετίνους.
Μάλιστα όταν τους ρωτούσα γιατί το κομμάτι που αγόρασα ήταν πιο φθηνό κατα 300 ευρώ απο την συνηθισμένη τιμή τους, μου έλεγαν έτυχε. Τους ρωτούσα για b-stock και μου έλεγαν οτι ήταν ολο-καίνουργιο. Η υποψία μου ήταν οτι κάποιος την είχε ξαναεπιστρέψει με μηδενικά ίχνη χρήσης και την πούλησαν για καινούργια ενώ είχε σαφώς πρόβλημα. Οποτε δεν μιλάμε για b-stock αλλά για προϊόν που θα έπρεπε να αποσύρουν, να το φτιάξουν ΣΩΣΤΑ και να το πουλήσουν σαν "refurbished" σε πολύ χαμηλότερη τιμή, πράγμα που μάλλον δεν συνέφερε.
Συμπέρασμα για όποιον κάνει το τραγικό λάθος να αγοράσει απο thomann : ΜΗΝ ΣΕΤΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ, αν είναι να την επιστρέψετε. Αν έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα (έστω και το μαραμικρό) ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ το παραμικρό σεταπ, επιστρέψτε την το γρηγορότερο δυνατό. Αυτό βέβαια σημαίνει οτι αν είστε ψύρρας, η κιθάρα/κιθάρες θα πηγαινοέρχονται ελλάδα γερμανία για κανα χρόνο μέχρι να σας κάτσει η καλή.
Τέλος, αυτοί / αυτες που απαντάνε στα email είναι ρουμάνες και τσέχες νοικοκυρές (αγαπώ και τις 2 αυτές χώρες) οι οποίες μεταξύ μεγειρέματος και διαβάσματος των παιδιών απαντάνε και ένα "thank you for your email", ουσιαστικά κερδίζοντας χρόνο μέχρι που θα σε παραπέμψουν τελικά στην γερμανίδα προϊστάμενο η οποία θα σου πει εν ολίγοις "αει Μ&^^%" και άδιασέ μας την γωνιά. Μάλιστα οι του thoman ούτε καν είχαν την εντιμότητα να ΑΦΗΣΟΥΝ την κριτική μου στο σάιτ τους....
μακριά....
Το θετικό είναι οτι η κιθάρα τώρα είναι πιο σταθερή και απο τις απροβλημάτιστες εργοστασιακές, χάρη στον Μίμη manmadeguitars απο τον Χολαργό.