Αυτό συμβαίνει γιατί το Σολ+ στην θέση 320003 δίνει διαστήματα διαφορετικά από κάθε άλλη θέση. Γι' αυτό έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου (και εδώ μέσα) να αποφεύγετε να παίζετε συγχορδίες με ανοιχτές χορδές αλλά μόνο με μπαρέ. Η θέση 320003 είναι μία και μοναδική και με αυτήν δεν μπορείς να παίξεις καμία άλλη συγχορδία. Η θέση αυτή βγαίνει καθαρά συμπτωματικά. Και επιμένω, αποφεύγετέ την σαν τον διάολο!!!
"
Κατ' αρχήν συμπαθέστατε Βάσκε, πάρε ανάσα (βοηθάει και στη μείωση της γλωσσικής τριχοφυίας). Δεύτερον, δεν θα σού φέρω καμία αντίρρηση σε θέματα θεωρίας της μουσικής γιατί, όπως είπα και στο προηγούμενο μήνυμά μου, δεν θεωρώ ότι έχω αρκετές γνώσεις. Θα με βοηθούσε όμως πάρα πολύ αν μού εξηγούσες γιατί καταφέρεσαι με τόσο μένος εναντίον αυτής της (συμπτωματικής, έστω) συγχορδίας και γιατί θα πρέπει "να την αποφεύγουμε σαν το διάολο" (με τον οποίο εγώ τουλάχιστον έχω αγαθότατες επαγγελματικές και φιλικές σχέσεις).
Πολλά κασσετόφωνα παίζουνε ένα ημιτόνιο κάτω, τι σημαίνει αυτό, ότι μπορεί να πιάσει αυτήν την αλλαγή το αυτί;
Πάντως, είναι φυσιολογικό το τραγούδι να σου ακούγεται καλύτερα στον τόνο του, γιατί σε αυτόν τον τόνο σε βολεύει να το τραγουδάς. Αν πάρεις ένα γυναικείο τραγούδι και πας να το πεις στον γυναικείο τόνο, δεν θα σου φανεί καθόλου "σωστό"!!
Προφανώς δεν κατάλαβες τι είπα. Κατ' αρχήν ανέφερα ότι σε ορισμένα τραγούδια ΔΕΝ αλλάζω την τονικότητα, αν και κάτι τέτοιο θα ζόριζε λιγότερο τη ρημάδα τη φωνή μου. Η αλλαγή τονικότητας (στα συγκεκριμένα τραγούδια πάντα) αν και με βολεύει στο τραγούδι, δεν μού ακούγεται το ίδιο μουσικά. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το άν το τραγούδι παίζεται σε "αντρικό" ή "γυναικείο" τόνο. Βέβαια αυτό μπορεί να είναι δική μου εντύπωση και μόνο, αλλά την προσωπική μου εμπειρία ανέφερα, όχι καμία επιστημονική θεωρία.
Όσο για τη συγκεκριμένη συζήτηση με το κόλπο του bluewind, εγώ το έκανα και όντως βρήκα διαφορά η οποία με βοήθησε να εκφέρω πιο εμπεριστατωμένη άποψη σχετικά με το αμφισβητούμενο ακκόρντο. Ίσως αυτό να συμβαίνει γιατί μιλάμε για διαφορά μεγαλύτερη του ενός ημιτονίου, η οποία παρατηρείται στα κασετόφωνα.