Πάρη μου, καλημέρα.

Το πρόβλημα είναι ότι ο καθένας θεωρεί τα πνευματικά του δημιουργήματα μοναδικά και τα ανεβάζει στο forum με την ελπίδα νε εισπράξει μερικά μπράβο.
Ουδείς αναμάρτητος. Εγώ προσωπικά έχω λειτουργήσει μ' αυτόν τον τρόπο.Υπάρχουν, ωστόσο, πολύ σπουδαίες ποιητικές φλέβες που γράφουν στο Κιθάρα και τα ποιήματά τους είναι αληθινά διαμάντια.
Αν ετίθετο θέμα αξιολόγησης θα προέκυπτε το πρόβλημα ποιός θα αξιολογούσε τα ποιήματα και, κυρίως, με ποιό κριτήριο.
Νομίζω ότι η ευθύνη ανήκει στα μέλη και στους χρήστες του forum.
Θα 'λεγα ότι δεν πρέπει να "χαϊδεύουμε" κάποιους συγγραφείς, απλά και μόνον επειδή τους θεωρούμε e-φίλους μας.
Προσωπικώς, αν κάτι δεν μ' αρέσει δεν το σχολιάζω.
Ίσως, όμως, θα 'ταν καλύτερα να γράφουμε ευθαρσώς ότι αυτό ή το άλλο ποίημα, απλώς δεν είναι, κατά τη γνώμη μας, καλό.
Έτσι θα βοηθήσουμε κάποιους να κάνουν την αυτοκριτική τους κι ενδεχομένως να περιορίσουν τις δημοσιεύσεις ή εν πάσει περιπτώσει να μην δημοσιεύουν ΚΑΘΕ πόνημά τους.
Επίσης ένας ωραίος τρόπος θα ήταν τα δημοσιεύμενα ποιήματα να αξιολογούνται από τους άναγνώστες και η σειρά στον πίνακα δημοσιεύσεων να καθορίζεται από την βαθμολογία που συγκεντρώνουν κι όχι από τον αριθμό και την ημερομηνία των απαντήσεων.
Πώς σου φαίνεται;