Αποστολέας Θέμα: Moυσικά σχολεία  (Αναγνώστηκε 8505 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Chcome

• Επισκέπτης
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
    • ΠΡΟΧΕΙΡΟ
Moυσικά σχολεία
« στις: 16/04/07, 13:01 »
Ήθελα να ρωτήσω μήπως υπάρχει κάποιος ο οποίος να γνωρίζει σχετικά. Τι ακριβώς ισχύει για την εισαγωγή κάποιου μαθητή και αν μπορεί να πάρει μεταγραφή μαθητής από άλλο σχολείο.

Εχω πάει στη δευτερόβαθμια της περιοχής μου και έχω τηλεφωνήσει αρκετές φορές, αλλά δυστυχώς οι άνθρωποι είναι άσχετοι και δε με νοιάζει αν φταίνε αυτοί ή αν το υπουργείο που δεν τους ενημερώνει. Κοίταξα και τη σελίδα του υπουργείου παιδειας η οποία ομως δεν πρέπει να έχει κανει update εδω και μηνες. Στη λίστα με τα μουσικά σχολεία δεν έχει καν το σχολείο της πόλης μας.

Η μεγάλη κόρη μου είναι στη Β'γυμνασίου, ειναι στην Γ'κατωτέρα του πιάνου(θα δωσει εξετάσεις το καλοκαιρι), και στο Β ετος της αρμονίας. Του χρονου αρχιζει και κιθάρα. Ο γιος μου ειναι στην πέμπτη δημοτικού, στην Β'προκαταρκτική του πιάνου και στην δευτερη τάξη της θεωρίας. Επίσης κάνει μπουζούκι 4 χρόνια τωρα αλλά ειναι προχωρημένος για πολυ παραπάνω από οτι μάς λένε στο ωδείο. Το ιδιο μας λενε και για το πιάνο του. Και τελευταια μενει η μικρη η οποια ειναι στην τριτη δημοτικου και ειναι στην πρωτη κατωτερα του πιάνου και δεν έχει κανει ακομη θεωρία, εκτός απο ενα χρονο στην πρωτη δημοτικου που έκανε μαθήματα μουσικής παιδείας.Επίσης εχει αρχίσει μαθήματα κιθάρας. Τι γίνεται τώρα..Στο ωδείο μάς παρουσιάζουν τα δυο μικρά παιδιά ως εξαιρετικά ταλέντα στη μουσική τα οποία πάση θυσία πρέπει να σπρώξουμε όσο μπορούμε περισσότερο αλλά και να τα σπρώξουν απο εκεί για να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αποφασίσαμε λοιπόν να τα γράψουμε σε μουσικό γυμνάσιο και για τον γιο μενει ακομη ενας χρόνος. Η μεγάλη κόρη που της αρέσει η μουσική θέλει τωρα και αυτή να κανει μεταγραφή για μουσικό γυμνάσιο-ζηλεύοντας προφανώς απο τα δυο μικρά- και ψάχνουμε να δουμε αν γινεται,αν μπορει το μουσικό γυμνάσιο να τη δεχτεί αλλά κανεις δε φαίνεται να γνωρίζει τιποτα στα σίγουρα.Να πω πως το μουσικο γυμνάσιο λειτούργησε φέτος για πρωτη φορά στην πόλη και οπως είναι αναμενόμενο υπάρχει ένα αλαλουμ στην οργανωσή του.Σε ερωτηση μου προς αυτούς για το τι ακριβώς γίνεται μου συνέστησαν να επικοινωνήσω πάλι μαζι τους τον Ιούνιο (!)

Τελικά είναι καποιος ενημερώμενος στα σίγουρα ομως για το τι ακριβώς χρειάζεται να τελειώσει ενα παιδί για να το πάρουν σε μουσικό γυμνάσιο γιατί έχω ακούσει διάφορα αλλά οπως είπα  και πριν, πάντα με το ''μαλλον" μπροστά. Ακόμη και ωδείο που ρωτησα, σίγουροι 100% δεν ήταν για τίποτα.

Επίσης τι δυνατότητες έχει ένα παιδί μέσω ενός μουσικού σχολείου; Υπάρχει μονο μουσικό γυμνάσιο και μετά χάος; Στο λυκειο τι γίνεται για τα παιδιά που έχουν βγάλει το μουσικό γυμνάσιο;
Τα παιδιά του μουσικού γυμνασίου έχουν διαφορετικό πρόγραμμα;
Αν τέλος μια χρονιά δεν μαζευτεί απαραίτητος αριθμός μαθητών, υπάρχει περίπτωση να κλείσει και να τρέχουμε;

« Τελευταία τροποποίηση: 16/04/07, 13:06 από Chcome »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Απ: Moυσικά σχολεία
« Απάντηση #1 στις: 16/04/07, 14:02 »
Μπορω να απαντησω μονο στα τελευταια και οποιος ειναι μαθητης αντιστοιχου μουσικου χωρου, ας με διαψευσει:
1. Οταν τελειωνεις το μουσικο Γυμνασιο ( δηλαδη εχεις περασει ολα τα μαθημτα, μουσικα και μη ), μπορεις να πας στο αντιστοιχο μουσικο Λυκειο, χωρις να χρειαστει να υποστεις ολη την διαδικασια εγγραφης για το Γυμνασιο. Βεβαια, εισαι ελευθερος και να μην πας, αλλα να εγγραφεις σε ενα Γενικο Λυκειο.
2. Οταν τελειωνεις το Μουσικο Λυκειο, παιρνεις ενα απλο απολυτηριο. Τιποτα που να πιστοποιει καποιο επιπεδο στις μουσικες σπουδες και αν υπαρχει τετοιο χαρτι δεν υπαρχει αναγνωριση ποιοτητας σπουδων απο πουθενα. Με λιγα λογια, ενας αποφοιτος Λυκειου και ενας αποφοιτος Μουσικου Λυκειου εχουν τις ιδιες πιθανοτητες εισοδου στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και ειδικοτερα στα μουσικολογικα τμηματα. Οποτε, δεν κερδιζεις τιποτα παραπανω ( αποψη μου ).
3. Τα παιδια των μουσικων γυμνασιων της Αττικης εχουν ενα αρκετα βαρυ προγραμμα που ξεκιναει συνηθως απο τις 8:00 και τελειωνει στις 16:00 ( αναλογα με το σχολειο, αλλα χωρις μεγαλες διακυμανσεις ). Αυτο αποκλειει τα παιδια αυτα απο το να συμμετασχουν ευκολα σε μαθηματα εκτος σχολειου, οπως αγγλικα, ωδειο κλπ κλπ. Η σιτηση, τουλαχιστον στην Αττικη, γινεται μεσα στο σχολειο ( και παλι ποικιλει αναλογα με το σχολειο ).

Αυτα :D
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Υπνοβάτης...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • I love it when it rains potatoes
    • Προφίλ
    • Ypnovatis
« Απάντηση #2 στις: 16/04/07, 15:15 »
Γνωριζα ενα παιδι που φοιτουσε σε μουσικο και τα πραγματα ειναι όπως τα λες με τη διαφορά ότι βγαίνουν ηδη μουσικοι όσον αφορά την αντίληψη και το αυτί τους.....
Επίσης μαθαίνουν να παιζουν καμια δεκαπενταρια όργανα ο καθένας κατι που μονο κακό δεν ειναι.
Εν ολιγοις: Μουσική εξέλιξη θα έχουν.Αλλά δεν νομίζω να έχουν και τίποτα άλλο.
Το λέω με την έννοια του ότι δεν ειναι δυνατον εγω που εχω βγάλει τα μάτια μου πάνω στα βιβλία να έχω λιγότερες γνώσεις από ένα παιδί που στα έξι χρόνια του γυμνασίου και του λυκείου διάβαζε σχεδον αποκλειστικα και μόνο μουσική.
Σκεφτείτε το καλά...
Αυτά τα ταλέντα συνήθως αποκτούν ένα περιεργο ειδος αντιληψης κι αδιαφορουν για τα παντα εκτος απο τη μουσική.... Χωρις να θέλω να κρίνω κανέναν εννοειται, ισα ισα χαίρομαι πολυ όταν βλέπω τέτοια παιδια!
Απλά πιστεύω πως είναι μια απόφαση που θα καθορίσει σημαντικα το μέλλον των παιδιων σου Chcome,
σκέψου το καλά πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση.

Αποσυνδεδεμένος Chcome

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
    • ΠΡΟΧΕΙΡΟ
« Απάντηση #3 στις: 17/04/07, 11:58 »
Δηλαδή όσα παιδιά φοιτούν σε μουσικά σχολεία δεν έχουν κάποια παραπάνω μόρια για την εισαγωγή τους στο μουσικό πανεπιστήμιο;

Το ρωτάω αυτό κυρίως για τον γιο μου, ο οποίος δεν είναι από τα παιδιά που σκίζονται στο διάβασμα. Μέτριος μαθητής, πολυ καλός μονο σε γεωγραφία και έκθεση, όλη μερα μόνο μουσική παίζει ή διαβάζει βιβλία εξωσχολικά και αν του του θυμήσουμε, διαβάζει και για το σχολείο. Σκεφτήκαμε λοιπόν το μουσικό σχολείο μηπως απο εκεί έχει περισσότερες πιθανότητες να μπει αργότερα στο μουσικό πανεπιστήμιο (και αφού βλέπουμε τη μεγάλη κλιση του στη μουσική). Ολα αυτά ειναι ακόμη σκέψεις.

Αλλά γενικότερα προτιμώ το μουσικό σχολείο από οποιοδήποτε άλλο σχολείο. Υπάρχει τουλάχιστον μια αίσθηση προσανατολισμού εκεί προς την καλλιτεχνική παιδεία. Αλλά υπάρχει τελικά; Βλέπω πως κανείς απο τους υπεύθυνους δεν ξέρει τίποτα "στα σίγουρα".

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 17/04/07, 13:41 »
Συγνώμη για την άγνοιά μου αλλά υπάρχει μουσικό πανεπιστήμιο?
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #5 στις: 17/04/07, 13:53 »
Μουσικο τμημα εχουν τα πανεπιστημια Αθηνων και Ιονιου. Μουσικολογος δηλαδη. Υπαρχει και μια ακαδημια στην Θεσσαλονικη, αλλα δεν ξερω κατα ποσο λειτουργει.
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #6 στις: 17/04/07, 13:56 »
Υπάρχει και μια σχολή μουσικής τεχνολογίας στα Χανιά αλλά δεν γνωρίζω αν είναι ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης.
MasterNet - ανάπτυξη web εφαρμογών - δημιουργία διαδικτυακής εταιρικής ταυτότητας

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #7 στις: 17/04/07, 14:11 »
Ειναι ΤΕΙ Ηχοληψιας και μουσικης τεχνολογιας. Δυστυχως μια πολυ καλη ιδεα θεωρητικα,αλλα με πολλες ελλειψεις πρακτικα.
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Angy

• Επισκέπτης
  • **
  • Αλλάζουν δρόμοι και μορφές κι οι εποχές αλλάζουν..
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 17/04/07, 18:55 »
Υπάρχει τμήμα μουσικολογίας στη σαλονίκη και λειτουργεί κανονικά...
Οσο για επιπλέον μορια αν προέρχεσαι από μουσικό λύκειο (αν υπάρχει εκεί που μένεις, που δε νομίζω αφου μόλις πέρσι έγινε το μουσικό γυμνάσιο) δεν νομίζω να ισχύει. Απαραίτητη προυπόθεση φια να περάσεις στη συγκεκριμένη σχολή είναι μαζί με τα μαθήματα των πανελληνίων (σε ενιαίο λύκειο) να δώσουν τα παιδιά και μουσική το οποίο θα τους δώσει εξτρα μόρια και αρκετά απο ότι ξέρω...
Μάθε τη γλώσσα της σιωπής
κι ύστερα έλα να μου πεις
πως κλίνεται το "σ'αγαπώ"...

Αποσυνδεδεμένος ScullShot

• Παλιός
  • The Economy Picker!
    • Προφίλ
    • MySpace page
« Απάντηση #9 στις: 17/04/07, 23:29 »
Είμαι απόφοιτος του μουσικού γυμνασίου-λυκείου Θεσσαλονίκης ο freemind πολύ σωστά τα είπε για το μουσικό σχολείο τις Αττικής πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και σε εμάς. Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι δεν υπάρχει κάποια επιπλέον μοριοδότηση  για τα παιδιά που φοιτούν στα μουσικά σχολεία. Το μουσικο σχολείο ειναι απλώς ένα ενιαίο γυμνάσιο-λύκειο με την διαφορά του ότι κάνουν 9ωρα για να στριμώξουν και τα μουσικά μαθήματα μαζί με τα κανονικά Επίσης μέχρι φέτος δεν υπήρχε κάποιο χαρτί πιστοποίησης μουσικών γνώσεων. Δλδ είτε τέλιωνες ενιαίο λύκειο ειτε μουσικο στο απολυτήριο ήταν το ίδιο και το αυτό φέτος αυτο άλλαξε μετα απο προσπάθειες πολλών χρόνων δινουν μαζί με το απολυτήριο και ένα χαρτί πιστωποίησης αλλα και πάλι δεν λέει και πολλά δεν νομίζω να μπορεις να κάνεις και κάτι μ'αυτο. Επίσης κάποιο παιδί απο ενιαίο γυμνασιο-λύκειο δεν μπορεί να κάνει μεταγραφή σε μουσικό ξέρω παιδιά που έφυγαν απο το μουσικό και μετά άλλαξαν γνώμη θέλωντας να γυρίσουν πίσω άλλα δεν γινόταν. Και κάτι άλλο. Για να μπεις στο μουσικό σχολείο πρέπει να δώσεις εξετάσεις πάνω στην μουσική ενοείται οι οποίες είναι πάνω κάτω κάθε χρόνο οι ίδιες
Πάντως αν το παιδί δεν είναι σιγουρο για το τι θέλει να ακολουθήσει προτείνω να μην πατήσει καν στο μουσικό γιατί τα 9ώρα είναι πάρα πολυ κουραστικά και δεν θα έχει κουράγιο να κάνει τπτ άλλο γυρνώντας σπίτι επίσης είναι αλήθεια ότι δίνουν πιο πολύ βαρύτητα στην μουσική. θα είναι πολλές οι φορές που θα πρέπει να αφήσει το μάθημα για να κάνει πρόβα με το σχήμα για κάποια παράσταση με την άδεια πάντα των καθήγητών
Το σίγουρο είναι ότι θα μάθει μουσική με όλη την σημασία της λέξεως για τα υπόλοιπα μαθήματα δεν ξερω...
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former: Albert Einstein

Αποσυνδεδεμένος Θοδωρής

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 18/04/07, 16:46 »
Εχοντας την εμπειρία απο την κόρη μου που φοίτησε σε μουσικό γυμνάσιο και εγω είχα εκλεγεί στο δ.σ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνως στο μουσικό γυμνάσιο Ιλίου εχω να πώ.
1. Για να μπεί κάποιο παιδί στο μουσικό γυμνάσιο πρέπει να κάνει πρώτα ο γονέας μία αίτηση (συνήθως Μάη ,αλλά ρωτήστε πρώτα το αντίστοιχο σχολείο )για εγγραφή .
2.Στην ημερομηνία που θά ορισθεί απο το γυμνάσιο γίνονται εξετάσεις σε σολφέζ,μουσικό όργανο που έχει δηλώσει το παιδί και ασκήσεις ρυθμικής αγωγής .
3.Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα και αν το παιδί έχει περάσει παίρνει χαρτί απο το γυμνάσιο που ανήκει για μεταγγραφή στο μουσικό.

Στην Αθήνα τα μαθήματα είναι συνήθως 9ωρα ,πράγμα πολύ κουραστικό για τα παιδιά και το σχολείο παρέχει μεταφορά με πούλμαν και σίτηση δωρεάν.
Αν κάποιος θέλει μπορεί απο το μουσικό να μεταγραφεί σε κανονικό σχολείο ,αλλά απο κανονικό σχολείο σε μουσικό ,είναι δύσκολο γιατί πρέπει να εξετασθεί στην μουσική ύλη της προηγούμενης τάξης .
Αν κάποιο παιδί αποτύχει σε μουσικά μαθήματα και στις επαναλληπτικές του Σεπτεμβρίου ,μεταγράφεται υποχρεωτικά σε κανονικό γυμνάσιο .