Χαιρετώ παίδες,
σαν καινούριος στο forum και προχωρώ σύντομα στο ερώτημά μου..
Τελευταία είπα να ασχοληθώ λίγο με ηχογράφηση στον υπολογιστή της ηλεκτρακουστικής μου, και επειδή
δεν τα πάω πολύ καλά με την τεχνολογία -ειδικά σε θέματα Home studio- πέρασα μια βόλτα από το Νάκα
που βρέθηκε μπροστά μου σήμερα..
Εγώ λοιπόν, είχα στο -φτωχό μου- μυαλό ότι αν πάρω μία αναλογική conslοl-ιτσα σαν και αυτή ..
http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=75&Product=11526θα μπορούσα να συνδέσω την κιθάρα πάνω της και στη συνέχεια να πάρω ένα καλώδιο που να
μετατρέπει την rca έξοδο της κονσόλας, σε mini-jack stereo που είναι η είσοδος της κάρτας ήχου
του υπολογιστή μου (sound blaster x-fi xtreme music, αν σας λέει κάτι..)
Έτσι -σκεφτόμουνα- 8α μπορούσα να παίζω και και να ακούω ταυτόχρονα την κιθάρα "ενισχυμένη"
από τα ηχεία του υπολογιστή (τα οποία ειναι καλής ποιότητας) καθώς και να γράφω ακόμα και
με χρήση του software της κάρτας ήχου.
ΟΜΩΣ... προς απογοήτευσή μου, ένα παλικάρι που με εξυπηρέτησε στο Νάκα, μου είπε ότι είναι
απαραίτητη η αγορά νέας κάρτας ήχου (μου πρότεινε μία e-mu 404 sta 100 euro, γιατί διαφορετικά
λέει με τον τρόπο που σας περέγραψα θα έχω τρελό latency και δεν θα μπορώ να δουλέψω.
Ισχύει όντως κάτι τέτοιο??
Είμαι ανίδεος σε τέτοια θέματα και θα ήθελα τη συμβουλή σας.
Πρόσφατα έδωσα αρκετά χρήματα για την κιθάρα και δεν μου περισσεύουν 100 ρικα για 2η κάρτα ήχου
αν αυτή που ήδη έχω μπορέι να κάνει αυτά τα βασικά που χρειάζομαι.
Ευχαριστώ