Αποστολέας Θέμα: Moving to the Sun  (Αναγνώστηκε 3125 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Moving to the Sun
« στις: 30/11/08, 02:11 »
Ως συνεχεια του Lunar Expedition ( http://forum.kithara.gr/index.php?topic=51438.0 ), το Moving to the Sun ακολουθει την ιδια λογικη με τον προκατοχο του. Ενα καθαρα ηλεκτρονικο κομματι, με αρκετα ψυχεδελικα στοιχεια και πειραματισμους στη διαδικασια της παραγωγης ( καλα, μη φανταζεστε τιποτα το εκπληκτικο! Απλως εμαθα να συνδεω το μικροφωνο σωστα  ;D )

Θα το βρειτε εδω:
http://music.kithara.gr/bands/5/ ή μπορειτε να το κατεβασετε απο εδω:
http://rapidshare.com/files/168674924/moving.mp3
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος gkou

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • https://myspace.com/gkou
    • Προφίλ
    • my songs and my covers
Απ: Moving to the Sun
« Απάντηση #1 στις: 30/11/08, 08:41 »
Το κομμάτι αυτό μου θύμισε έντονα, ακούσματα της δεκαετίας του '80,jean michel jarre και άλλους...Χαίρομαι πολύ γι' αυτό! :)Ίσως να ήθελε λίγο περισσότερο γέμισμα, με πιο πολλά γυρίσματα...
« Τελευταία τροποποίηση: 30/11/08, 08:48 από gkou »

Αποσυνδεδεμένος Blacksheepιος

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 30/11/08, 10:04 »
Κατι ασχετουλι,εχεις σκεφτει να ηχογραφησεις κανενα κομματι μεγαλυτερης διαρκειας? Για τα κομματια πιανου εννοω..

πχ κανενα 9λεπτο. :)
Λεσπολιαρης αταλαντος κιθαροπαιχτικος αμνος.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #3 στις: 30/11/08, 11:28 »
Gkou ειμαι αμεσα επηρρεασμενος απο τον Jarre ( στη χρυση εποχη του βεβαια ), ομως παντα μου αρεσε και το ψυχεδελικο στοιχειο που ειχαν οι Tangerine Dream και Alan Parsons Project. Το συγκεκριμενο στυλ μουσικης απαιτει περισσοτερο εμβαθυνση στο τομεα των ηχοχρωματων και της παραγωγης ηχου και λιγοτερο στο μελωδικο αποτελεσμα. Παρολαυτα προσπαθησα να διατηρησω μια ethnic εικονα.

Blacksheepios παρολο που κατι τετοιο ακουγεται παρα πολυ ωραιο και φιλοδοξο, οι δυνατοτητες μου ( και ιδιαιτερα οι πιανιστικες ) δεν ειναι για κατι τοσο μεγαλο ;) Καλη προταση, αλλα οχι για μενα ;D
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Joevaicci

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Τα πάντα Riff...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 02/12/08, 03:42 »
Σκέφτηκες ποτέ να συνδυάσεις τα δύο στυλ? Πιανιστικά κομμάτια με ηλεκτρονικά στοιχεία μέσα. Τουλάχιστον για μια προσπάθεια θα μέτραγε. Και αν έχει και μπόλικο ηλεκτρονικό στοιχείο ''σφυρίζεις'' και στον Kin Lui να περάσει και κιθάρες και τσουπ! θα πεταχτεί το αριστούργημα 8)
''My advice to aspiring guitarists? -Always wear sunblock and use a condom!'' - Steve Vai

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #5 στις: 02/12/08, 03:52 »
Θα ξεκινησω αναποδα την απαντηση μου:

Ο King Lui ειναι "μανουλα" σε αυτο το στυλ και τα κομματια του εχουν μια τρομερη συνοχη.
Κατι τετοιο αδυνατω να πετυχω εγω. Δεν ειμαι "μοναχοφαης" γενικα και μ'αρεσει να συνεργαζομαι με μουσικους γιατι ειναι μια διαδικασια στην οποια μαθαινεις πολλα πραγματα, ομως δουλευω με εναν πολυ παραξενο τροπο στα δικα μου κομματια. Πχ, σε αυτο χρειαστηκα 2 μερες για να ωριμασω το σολο και να προγραμματισω τον ηχο.
Παντως, για την ιστορια, τεθηκε προταση πολλες φορες απο το King Lui, ομως ειμαι τοσο βαριεστημενος που δεν εκανα τον κοπο να ασχοληθω ;D ( δημοσια συγχωρεση ).

Να συνδυασω τα 2 στυλ..Το ειχα κανει στο Esoterica, ομως ειναι κατι αρκετα παλιο. Δεν ξερω εαν μπορω να το κανω, ομως μ'αρεσει για την ωρα να ασχοληθω με πειραματικα μοντελα μουσικης, τα οποια δεν ειχα την ευκαιρια να ακουμπησω παλαιοτερα. Καλο το πιανο, αλλα το να δουλευεις πανω στον ηλεκτρονικο προγραμματισμο ειναι μια διαφορετικη εμπειρια ;)

DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 06/12/08, 21:18 »
Μπράβο Θανάση. Πολύ καλό το κομμάτι σου. Μου θύμιζε μουσική απο soundtrack ταινίας.
Στο θέμα παραγωγής, πρέπει να είναι από τις καλύτερες του κιθάρα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #7 στις: 06/12/08, 21:44 »
Ευχαριστω πολυ ( στον ιδιο λογαριασμο,ετσι? ;D ).

Βασικα η σκεψη "Moving" μου ερχοταν αμεσως στο μυαλο οταν τελειωσα το πρωτο μερος. Ομως δεν ηθελα να φυγω απο τα ethinc στοιχεια, οποτε το αφησα να με οδηγησει προς τα εκει. Ειναι καθαρα απο τα κομματια που αυτο-δημιουργουνται ως προς τη μορφη τους. ;)

Ως προς την παραγωγη, νομιζω πως του King Luis εχουν αρκετα να επιδειξουν σε εμας τους αδαεις σε αυτο το ειδος.
DreamCatcher