Paul...το οτι ειμαστε αδικημενοι ειναι δεδομενο.Το θεμα αυτο εχει συζητηθει εκτενως στο παρελθον βλεπεις.Εγω προσωπικα εχω αποφασισει σε καποια φαση και οταν θα εχω τα χρηματα και το αναλογο μουσικο επιπεδο να φτιαξω ενα μπασο στα δικα μου μετρα σε καποιον καλο μαστορα.
Διαβασε και εδω το θεμα λιγο.
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=4654.0Θα επαναλαβω γενικα οτι λυσεις του τυπου γυρναω αναποδα χορδες γινονται κυριως σε κλασσικες η σε ακουστικες οταν δεν εχουν cutaway.Οταν εχεις ενα οργανο με cutaway,ποτενσιομετρα και ενα καλωδιο να συνδεεται...μολις το γυρισεις αναποδα σου ειναι εξαιρετικα αβολο-ασε που καμια φορα μπορει να παρουσιαζει προβλημα με καποιες νοτες(γυρνωντας τον καβαλαρη καποιες κιθαρες ξερυθμιζονται και μετα ξεκουρδιζονται κ πιο ευκολα).Οι φιλοι δεξιοχειρες οταν συνιστουν τετοια μετρα ας επιχειρησουν να κανουν το αντιστοιχο στην δικη τους περιπτωση και θα ρθουν στα λογια μου.
Επισης προτασεις τυπου..αλλαξε την φυση σου γινε δεξιοχειρας ειναι ανορθοδοξες γιατι η ουσια ειναι να εισαι ο εαυτος σου και να μην παραβιαζεις την φυση σου...για λογους ποικιλιας οργανων...η για να εισαι απλα ενας ακομα αναμεσα στους πολλους.