Για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα επειδή τείνει να δημιουργηθεί ένας urban legend.. Η τεχνική του κάθε κιθαρίστα σαφώς και έχει επίδραση στον ήχο του.. Μπορεί ένα σύστημα κιθάρας-ενισχυτή-εφφέ να ακούγεται χάλια στα χέρια ενός απαίδευτου κιθαρίστα, αλλά αν στο ίδιο σύστημα παίξει ένας πιο έμπειρος να ακούγεται μέλι.. Όλα αυτά όμως ισχύουν για τα solo, για τα δύσκολα περάσματα και γενικά για τα λεγόμενα τεχνικά σημεία.. Από την άλλη μεριά, όταν κάποιος θέλει να παίξει τη ρυθμική κιθάρα ενός normal κομματιού (δεν μιλάω να αποπειραθεί να παίξει τη ρυθμική κομματιού του Gilbert

) το αν παίζει 1, 2 ή 10 χρόνια δεν έχει καμία μα καμία σημασία.. Αντιστοίχως, ο ήχος που θα λάβουμε από ένα ενισχυτή όταν παίζουμε απλά riffs και συγχορδίες, δεν θα διαφέρει από κιθαρίστα σε κιθαρίστα.. Και λογικά να το σκεφτούμε, αν παίξουμε μια ανοιχτή Ε- και την αφήσουμε να σβήσει, θα ακουστούμε το ίδιο με το αν την ίδια συγχορδία την παίξει ο Govan..
Εκτιμώ ότι για να λες ότι ακούγεται μια βαβούρα, τότε προσπαθείς να παίξεις κάποιο απλό ρυθμικό κομμάτι με συγχορδίες.. Αν μιλάς ότι ακούς μια βαβούρα στα solo σου τότε όντως θα σε ωφελήσει το αργό και καθαρό διάβασμα.. Το γεγονός ότι παίζεις 2 χρόνια κλασική δεν θα σε βοηθήσει πολύ στη τεχνική της ηλεκτρικής κιθάρας.. Εγώ για παράδειγμα, έχω πτυχίο κλασικής, αλλά ομολογώ ότι στην ηλεκτρική κιθάρα έχω πάρα πολλά να μάθω..
Επειδή όμως θαρρώ ότι με τις πολλές απαντήσεις σε αποπροσανατολίσαμε, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις για λίγο το rig searching, γιατί 2 χρόνια είναι αρκετά λίγα έτσι ώστε να κατασταλλάξεις στο τι μουσική σου αρέσει και θα παίζεις για τα επόμενα χρόνια.. Ας πούμε ότι τώρα σου αρέσει το gain και πάρεις ένα Diezel και όλα τα παρεμφερή μηχανήματα έτσι ώστε τα riffs σου να "σκοτώνουν".. Μετά από μερικά χρόνια όμως μπορεί να καταλάβεις ότι αυτό που σου ταιριάζει είναι το bluez.. Τι θα κάνεις τότε με τον Diezel (όχι ότι με Diezel δεν μπορείς να παίξεις bluez, απλά υπάρχουν άλλοι ενισχυτές που κάνουν αυτή τη δουλειά πολύ καλύτερα).. Επομένως, βελτίωσε την τεχνική σου, άκου πολύ μουσική, ψάχνε για καινούργιους κιθαρίστες και μετά, όταν νιώσεις έτοιμος, μπορείς να ξεχυθείς στα καταστήματα για το rig searching που τόσο αγαπάμε.. Θα δεις τότε ότι δεν θα έχεις ανάγκη κανένα βλάκα faser να σου προτείνει διάφορα γιατί πολύ απλά θα ξέρεις ακριβώς τι θέλεις

..