Αν καποιος καλος ανθρωπος γνωριζει να μου λυσει τις παρακατω αποριες θα μου εκανε μεγαλη χαρη

:
1. Εχω ενα σετ ηλεκτρονικα τυμπανα (Roland TD 6) κι εναν υπολογιστη αρκετα δυνατο για να γραψω τα τυμπανα χωρις να εχω καθυστερηση.
2. Μεχρι τωρα εβαζα την εξοδο (jack) των τυμπανων στην εισοδο της καρτας ηχου και τα εγραφα στερεοφωνικα σε ενα καναλι με αποτελεσμα να μην μπορω να κανω παρεμβασεις μετα σε χωριστα μερη (πχ, μποτα, σνερ, κλπ).....συμπαθητικος ηχος για demo,ok, αλλά.....μου ηρθε μια φλασια λοιπον βλεποντας την εξοδο midi που βγαζουν τα τυμπανα και δεδομενου οτι στον υπολογιστη δεν εχω Midi εισοδο ρωταω τα εξης:
1. Αν αγορασω καρτα με εισοδους κι εξοδους Midi για τον υπολογιστη κι ενα καλωδιο για να τα συνδεσω υπαρχει περιπτωση να μπορω να τα γραψω σε 8 διαφορετικα καναλια (οσα δηλαδη και τα σηματα που φευγουν απο τον εγκεφαλο της Td 6) ταυτοχρονα?
.....κι εξηγουμε , μπορω να προσομοιωσω μια οχτακαναλη ηχογραφηση μεσω του καλωδιου Midi?
Θελω να παρω τα σηματα ξεχωριστα ωστε να μπορω να τα επεξεργαστω καλυτερα ή ακομα και να βαλω καποιον αλλο ηχο στην θεση του σηματος (ας πουμε μπορει να μου αρεσει μια προσομοιωση μποτας απο gabriel τυμπανα και να μπορω να την αντικαταστησω μεσα στο καναλι του προγραμματος ηχογραφησης).
Ξερω οτι τα λεω λιγο μπερδεμενα οποτε αν καταλαβε καποιος τι εννοω και μπορει να το εξηγησει καλυτερα ας το κανει

το manual της TD 6 ειναι σε αυτο το λινκ:
http://lib.roland.co.jp/manual/en/dl_06-10291/TD-6_e5.pdfγραφει διαφορα μεσα για το midi αλλα καθοτι δεν εχω ξανακανει ηχογραφηση με αυτο το διαλοπραγμα δεν μπορω να καταλαβω και πολλα.
Κανας καλος ανθρωπος να μου δανεισει λιγο φως???