Eγώ από τη μεριά μου σου προτείνω να αξιοποιήσεις το Internet και να βρεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς για τη κιθάρα, απο τι αποτελείται, πως παίζει, να ακούεις διάφορες κιθάρες από το internet, να αγοράσεις βιβλία κτλ.
Μετά θα πας σε ένα μαγαζί και θα ζητήσεις να σου παίξει ο μαγαζάτορας (το 80% των εμπόρων μουσικών ειδών θα ξέρουν να παίζουν κιθάρα και πολλοί θα είναι αυτοί που παίζουν καλά) κάποια αντιπροσωπευτικά πράγματα για να μπορέσεις να καταλάβεις πως λειτουργεί η κιθάρα, πως τη πιάνεις, πως κρατάς τη πέννα.
Αν δείξεις ότι έχεις πρόθεση να αγοράσεις, θα σε βοηθήσει ακόμα περισσότερο.
Αυτός θα παίξει ότι καλύτερο γνωρίζει, μπορεί και να παίξει φανταστικά πράγματα, καταπληκτικά που θα σε κάνουν να σου αρέσει αυτή η κιθάρα πάρα πολύ.
Κάποιοι θα πουν ότι αυτό είναι κακό γιατι μπορεί ο μαγαζάτορας να σε παραπλανεί με το εξαίρετο του παίξιμο και να ακούς πράγματα που δεν μπορείς να παίξεις, αλλά εγώ πιστεύω πως με αυτό το τρόπο να δεις τις πραγματικές δυνατότητες τις κιθάρας και θα σε κάνουν να γνωρίζεις τι να περιμένεις.
Γύρισε σε πολλά μαγαζιά. Πάρε μια μέρα άδεια από τη δουλεία αν δουλεύεις ή κάνε κοπάνα μια μέρα αν είσαι μαθητής και πήγαινε σε πολλά καταστήματα.
Μη πας στο Νάκα. Οι κιθάρες του ως επί το πλείστον και στη τιμή που θες εσύ είναι μούφες.
Σε κάποιο μαγαζί από αυτά θα βρεις ένα καλό μαγαζάτορα-κιθαρίστα που θα σε βοηθήσει.
Εγώ σου συστήνω την Fender DG-21s.

Κάνει 100.000 περίπου στο
www.adagio.gr και είναι καταπληκτική κιθάρα. Πήγαινε κάπου και ζήτα να στην βάλουν να την ακούσεις.