Φιλε μου δεν υπαρχει στον χωρο της κιθαρας το "παιρνω ενα και καλο" γιατι απλουστατα τα γουστα αλλαζουν, οι δυνατοτητες σου αλλαζουν (και οι παικτικες και οι οικονομικες), οι απαιτησεις σου αλλαζουν και γενικοτερα δεν υπαρχει μια κιθαρα που να κανει τα παντα πολυ καλα... Αν θες μια κιθαρα που να ειναι λιγο απο ολα (ηχητικα εννοω) προτιμησε καποια με 2 διπλους και ενα μονο (οι διπλοι ακομα καλυτερα να σπλιταρονται) και αν θες να εχει τρεμολο...
Με τετοιο συνδυασμο μαγνητων μπορεις να εχεις ηχους και strat και les paul και αν η κιθαρα εχει και καλους μαγνητες θα σαι μια χαρα.
Τωρα, οι strato σε καμια περιπτωση δεν ειναι κατι αναμεσα σε les paul και ibanez. Μαλλον τα εχεις μπερδεψει... Βασικα οι κλασσικες strat (δεν μιλαω για superstrats) δεν εχουν καν διπλο μαγνητη και εχουν ολες τον κλασσικο strat ηχο με αρκετη αττακα, καθαρο ηχο με αρκετα πριμα και σκασιμο, οτι πρεπει για τυπου dire straits, pink floyd, rory gallagher, srv κτλ Οι les paul απο την αλλη εχουν εντελως αλλο ηχο, με πολλα μεσαια και χαμηλομεσαια, παχυ ηχο, κομπρεσσαρισμενο, ηχο που "ταιριαζει" πιο πολυ σε πιο "σκληρες" καταστασεις ή σε jazz φασεις ή blues.
Βεβαια ολα αυτα σχετικα ειναι γιατι με τα καταλληλα χερια και υπολοιπο εξοπλισμο (που ειναι πιο σημαντικος για τον ηχο απο οτι ειναι η κιθαρα) μπορεις να παρεις σχεδον οτι ηχο θες απο οποιαδγποτε κιθαρα...
Η ibanez τωρα δεν εχει ¨"δικο της ηχο", απλα ουσιαστικα αντιγραφει μια απο τις 2 σχολες (gibson και fender) ή κανει συνδυασμους αυτων των σχολων σε διαφορα μοντελα της (οπως κανουν βεβαια και οι περισσοτερες μαρκες εκτος fender και gibson). Αυτο βεβαια σε καμια περιπτωση δεν σημαινει οτι ειναι κατωτερες κτλ. Απεναντιας τη σημερον ημερα εχεις τοσες επιλογες σε μαρκες, χαρακτηριστικα κτλ που ειναι σιγουρο οτι βρισκεις πολυ καλυτερα πραγματα απο fender και gibson στα ιδια χρηματα με μια fender ή gibson, με περισσοτερες καινοτομιες, καλυτερους (συχνα) μαγνητες, lock tremolos, κοκ
Παντως με βαση οσα λες οτι γουσταρεις να ακους, θα σου προτεινα καποια κιθαρα τυπου superstrat για πολλους λογους:
Κυριως γιατι ηχητικα θα σου δωσει πολλα πραγματα διαφορετικα (αναλογα και με την επιλογη μαγνητων, εγω προτεινω οπως ειπα και πιο πριον 2 διπλους και εναν μονο με τους διπλους να σπλιταρονται) και θα μπορεσεις να εχεις και ηχους τυπου strat και τυπου les paul...
Επισης, κατ'εμε οι superstrat ειναι πιο ευκολοπαιχτες γιατι εχουν double cutaway (κοψιμο στο σωμα εκει που ενωνεται ο λαιμος με το σωμα για να μπορεις να φερνεις το χερι σου και να αγκαλιαζεις με αυτο τον λαιμο της κιθαρας ακομα και στα τελευταια ταστα), ενω το τρεμολο ειναι κατι που μονο εσυ μπορεις να αποφασισεις αν θες να εχεις ή οχι... Εγω προσωπικα θελω να εχει τρεμολο η κιθαρα οπως και δη... Και μαλιστα κατα προτιμηση floyd rose...
Προτιμω να υπαρχει και να το χρησιμοποιω μια στις τοσες, παρα να μην υπαρχει και οταν θελω να κανω χρηση να μην μπορω...
Οποτε, με βαση οσα λες, απο τις 3 μαρκες που αναφερεις, εγω θα προτιμουσα κατι απο ibanez αν και να σου πω την αληθεια, κανονικα πρεπει να παρεις σβαρνα τ αμαγαζια και να δοκιμασεις οσο πιο πολλες κιθαρες μπορεις για να παρεις αποψη... Ειδικα αφου θα σκασεις καποια χρηματα καλα, ειναι κριμα να παρεις γουρουνι στο σακι.
Εγω παντως θα σου προτεινα γι ααρχη να πας σε κατι φτηνο σχετικα, να μαθεις πανω του, να αρχισεις να εχεις εμπειριες και με αλλα οργανα και σιγα σιγα να παρεις μυρωδια τι παιζει, τι σου χρειαζεται κτλ.
Το να παρεις μια καλη κιθαρα τωρα δεν ειναι μεν λαθος, αλλα πιστευω οτι δεν θα αποδωσει αυτα που θα θες γιατι απλουστατα ακομα δεν εχεις την πειρα για να καταλαβεις αν θα σου κανει μια strat ή μια les paul και γενικοτερα τι ειναι αυτο που ΕΣΥ θες στην ουσια...
Πιστεψε με, αν τελικα ασχοληθεις με το "αθλημα" δεν θα μεινεις στην μια κιθαρα, οποτε ξεκινα καλυτερα με κατι σχετικα φτηνο και αξιοπρεπες και οταν μαθεις 5 πραγματα πας για μια καλυτερη κιθαρα.
Αυτη ειναι η γνωμη μου φυσικα και ως γνωστων οι γνωμες ειναι σαν τις κ***τρυπιδες... ολοι εχουν απο μια...