Θα ξεκινησω λεγοντας πως το "η καλυτερη" ειναι αρκετα επικινδυνο για μια καρτα με την αρχιτεκτονικη και τους convertors της NI...( η οποια μαλιστα ειναι κλασσικη κατασκευη της Ανατολης, με το ονομα της εταιριας NI πανω...κατι σαν τα Turbo X, αλλα σαφως καλυτερη υλοποιηση

). Αυτο που στην ουσια αγοραζεις με αυτη την καρτα ειναι το software μερος

.
Στο θεμα μας, νομιζω πως η αγορα firewire καρτας για τοσο λιγα καναλια θα ηταν επιπλεον κοστος χωρις λογο. Οποτε καλυτερα να κινηθεις σε αγορα USB καρτας. Υποθετω πως θελεις 4καναλη καρτα, αφου η NI που ειχες ηταν 4καναλη.
Προσφατα εγινα κατοχος της
ΑΚΑΙ ΕΙΕ PRΟ για το mobile studio μου, μιας 4καναλης καρτας με αρκετα "vintage" εμφανιση, ευκολο interface και εντυπωσιακα καθαρους προενισχυτες ( για την κατηγορια της ). Μειονεκτημα ειναι πως δεν μπαινει σε Eurorack, αφου δεν εχει ουτε καν το U "format" στη κατασκευη της, αλλα ειλικρινα εχω εντυπωσιαστει απο το γεγονος πως με 166€ μπορεις να εχεις μια 4καναλη καρτα ηχου, με διαφορα καλουδια. Περιεχει και το Pro Tools Express, οποτε ειναι και συμβατη με Pro Tools.
Απο εκει και περα, υπαρχουν πολλες επιλογες στα λεφτα που θετεις, οπως η
Lexicon Omega ή οι υλοποιησεις της Behringer (
UMC 404 και
FCA620 ). Για την Lecixon το μονο αρνητικο που εχω να πω ειναι πως ειναι επιρρεπης σε προβληματα hardware ( leakage μεταξυ των καναλιων, προβλημα στο monitoring, κλπ ), ενω τις Behringer δεν τις εχω δοκιμασει καθολου, οποτε δεν μπορω να εκφρασω αποψη.
Γενικα, το ποια θα επιλεξεις εξαρταται και απο το τι θες να κανεις. Εαν δεν ηχογραφεις ποτε 4 καναλια συγχρονως, θα ηταν αχρηστη μια 4καναλη καρτα, οποτε θα μπορουσες αυτα τα 200€ να τα επενδυσεις σε μια δικαναλη καρτα, με καλυτερους προενισχυτες ή convertors ( σπανιο για την κατηγορια παντως ).