Για μενα τα attenuators ειδικα για σπιτι ειναι καμμενα εξαρχης, δεν προκειται ποτε να δωσουν αυτο που οι χρηστες θεωρουν οτι πρεπει να δωσουν. Εχω δοκιμασει και το ultimate attenuator του Ho, τιποτα το ιδιαιτερο.
Το attenuator οσο και να ριξει την ισχυ, δεν θα κανει το μεγαφωνο να κουνηθει, δεν θα ανεβασει την ενταση (στην οποια τα αυτια σου ακουνε διαφορετικα και αυτο δεν παρακαμπεται) δεν προκειται ο μαγνητης του μεγαφωνου να κανει feedback προς τον τελικο (αφου δεν κουνιεται τοσο πολυ) δεν προκειται η καμπινα να πιεστει κ.ο.κ.
Αν παλι καποιος τα καταφερει μεγεια του και με χαρα του και ελυσε το προβλημα. Απλα για μενα κανονας δεν υπαρχει και συμφωνω με τον adriano καλυτερα μικρος ενισχυτης που σχεδιαστηκε να παιζει χαμηλοτερα παρα μεγαλος φιμωμενος.
Το master volume ειναι εκει κατα βαση για να πιεσεις τον προενισχυτη η και να παρεις παραμορφωση απο την Phase inverter (χοντρικα την τελευταια λαμπιτσα πριν απο τον τελικο, τις μεγαλες). Μπορει να ειναι πριν απο αυτη η μετα απο αυτη. Νομιζω μετα απο αυτη, εχει αρκετα μειονεκτηματα αλλα δινει πολυ πειστικο ηχο. Το marshall vintage modern μου το παιζω για πλακα σε χαμηλες εντασεις. πραγματικα, κανενα προβλημα. Οσο καλα η και καλυτερα επαιζε το JVM η το ΧΧΧ που ειχα (αλλοι δυο που παιζαν χαμηλα πολυ καλα). Πολυ καλυτερα απο plexi το οποιο ειναι το preamp του χωρις master volume. Πολυ πολυ καλυτερα απο τον 800 που εχω με master volume του 82 αυτη τη στιγμη δανεικο επισης. Σχεδιαστηκε με αυτο...
Αντι για attenuator θα χρησιμοποιουσα αλλα κολπα, post eq και compressor στη loop (σειριακη ομως), το οποιο αποδιδει αρκετη απο την αισθηση απροσμενα καλα και φυσικα reverb, η line out και cab simulation κτλ απο το pc (και power amp simulation επισης). Ολα αυτα μονο για παιξιμο σε ενταση σπιτιου.
Επισης, το να βγαλεις 2 λαμπες δεν ειναι παντα ασφαλες για ολους τους ενισχυτες ουτε και ισχυει το κολπο παντα με την αντισταση μετα...απλα να το εχουμε υποψη.