Η αλλαγή τάστων αν και δεν είναι πυρηνική φυσική είναι 100 φορές πιο δύσκολο πράγμα απο το να φτιάξει κανείς λίγο τα εξέχοντα τάστα. Αν επρόκειτο περι αλλαγής τάστων θα τον έστελνα κατευθείαν στον μάστορα που εμπιστεύομαι (και χρειάστηκαν 35 χρόνια για να τον βρώ).
Κι όμως, εγώ όταν έκανα την πρώτη αλλαγή σε ένα μπαγλαμά (κατ' εμέ δυσκολότερο, λόγω μεγέθους), κατέληξα με 100% επιτυχία, χωρίς καν να διαβάσω το παραμικρό στο internet για το πως πρέπει να κοπούν, πως πρέπει να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν κλπ.
Απλή λογική, προσοχή, υπομονή και το αποτέλεσμα είναι μια χαρά.
Εντάξει, σίγουρα βέβαια χρειάζεται και να "πιάνουν τα χέρια σου". Με το να πιάνουν, δεν εννοώ κάτι φίλους που έχω που θεωρούν ότι μπορούν να φτιάξουν τα οτιδήποτε και στο τέλος καταλήγουν όλα να είναι είτε χαλασμένα, είτε σε μάστορα προσπαθώντας να τα αναστήσει.
Αλλά γενικά να υπάρχει μια ισσοροπία στις δυνατότητες που έχουμε και στον βαθμό δυσκολίας της εργασίας που έχουμε να κάνουμε.
Για μένα πχ, το πιο δύσκολο πράγμα στην αλλαγή τάστων δεν ήταν ούτε η αφαίρεση των παλιών, ούτε η τοποθέτηση των καινούργιων. Ήταν να "φάω" τα τάστα στις άκρες ώστε να είναι όλα ομοιόμορφα και να μην εξέχει κανένα (καλή ώρα όπως αυτό που συζητάμε).
Άλλος μπορεί να θεωρεί ότι αυτό το "έχει" πολύ πιο εύκολο απ' ότι το να βγάλει τα παλιά και να βάλει τα καινούργια.
Anyway, το καλό με όλες αυτές τις δουλειές, κι όταν γίνονται προσεκτικά είναι ότι στην χειρότερη περίπτωση που δεν θα τα καταφέρουμε, μπορούμε να πάμε σε ένα μάστορα και να την φτιάξει
Τέλος, προσωπικά ευχαριστιέμαι περισσότερο το όργανο στο οποίο έχω βάλει κι εγώ το χέρι μου...
Δεν θεωρώ ότι ο μάστορας είναι άχρηστος, κάθε άλλο. Απλά κάποιες δουλειές είναι καλό να τις κάνουμε εμείς για πολλούς λόγους. Θες η οικονομική μας κατάσταση, θες ψυχοθεραπεία, θες ότι άλλο...
Συζητάμε βέβαια πάντα για τέτοιου είδους εργασίες, κι όχι να πω σε κάποιον "Α άλλαξε τον μετασχηματιστή του λαμπάτου σου". Εκεί τίθονται κι άλλα θέματα που αφορούν την ασφάλεια και με τέτοια πράγματα δεν παίζουμε...