Έχω μια ελάχιστη εμπειρία με πολύμετρο.Πως ακριβώς γίνεται όμως η συγκεκριμένη δουλειά? Αν βαριέσε να μου γράψεις ,αν μπορείς άφησε μου ένα άρθρο να το διαβάσω
Θεωρητικά, η γείωση του φις της πρίζας (στο αγγλικό φις, το μεσαίο/μακρύτερο πόδι) θα πρέπει να έχει συνέχεια με το σασί του ενισχυτή.
Βάζεις δηλαδή το πολύμετρο στο σημείο που ελέγχει συνέχεια (συνήθως κάνει και κάποιον ήχο), και τη μία άκρη στο φις και την άλλη στο σασί, σε σημείο που φαίνεται μέταλλο. Κάποια βίδα πχ που δεν είναι βαμμένη. Ίσως και στο ring της εισόδου του βύσματος.
Δεν είναι όμως απολύτως σωστό, γιατί δεν ξέρουμε τι και πως και γιατί γειώνει. Υπάρχει δηλαδή κι αυτή η πιθανότητα.
Εννοείται ότι ΔΕΝ βάζεις καλώδια στο ρεύμα. Γενικά με το ρεύμα δεν παίζουμε

Ούτε ανοίγεις τον ενισχυτή.
Τον θόρυβο τον ακούς όταν έχεις την κιθάρα στις θέσεις 2 & 5 ή εκεί χάνεται;Είναι δηλαδή ο θόρυβος του μονοπύρηνου μαγνήτη, ή όντως θόρυβος στο κύκλωμα;
Δοκίμασε τον ενισχυτή σε άλλη πρίζα, σε άλλο δωμάτιο. Ή και σε άλλο σπίτι/χώρο.
Συνεχίζει; Με την ίδια ένταση;
Υπάρχουν άπειρες πηγές θορύβου, κι αν το ρεύμα σου είναι μονοφασικό τότε δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η περίπτωση να βρεις "καθαρότερη" γραμμή... Στην περίπτωση πάντα που συζητάμε απλά για ενισχυτή επιρρεπή στον θόρυβο...