καταρχήν δεν συμφωνώ με τον too late στα εξής :
1) Δέν ισχύει οτι στην ροκ΄(τουλάχιστον) φαίνεται μόνο ο τραγουδιστής, οι rainbow είχανε πιο γνωστό τον κιθαρίστα (μάλιστα λέγονταν Richie blackmore's Rainbow), οι motorhead έχουνε τον μπασίστα και πάει λέγοντας..
2)Καλά, το μπάσο δεν είναι και τόοοοσο εύκολο να το ακούσεις και να ξέρεις πώς είναι, εγώ μέχρι να πιάσω κιθάρα στα χέρια μου δεν μπορούσα να το ξεχωρίσω, ακόμα και τώρα δεν το ξεχωρίζω εύκολα αν παίζει τα ίδια με την κιθάρα..
Και τώρα που το σκέφτομαι.. το θέμα είναι πιο περίπλοκο...
Συμφέρει έναν καλό τραγουδιστή να παίζει με το ίδιο ξεχώριστούς και γνωστούς παίκτες ? Οι τερμίτες γιατί το διαλύσανε, ασχημα πηγαίνανε? Ή μήπως ο Μαχαιρίτσας (π.χ) τον συμφέρει αντί να βγάζει χ δίσκους και να τα μοιράζεται δια 5, ή να πουλάει χ/3 και να πάιρνει το 80% των εισπράξεων ? η σόλο καριέρα έχει άλλη γλύκα... Ούτε ο satriani (που είναι κιθαρίστας και όχι τραγουδιστής) πιστεύω να μπει ποτέ σε μπάντα που να μήν λέγεται "satriani's κάτι". Και αν το δυαλύσουνε και οι dream theater δεν θα μου κάτσει καθόλου περίεργα...
3)Οπότε δεν σου φταίει ο κόσμος αν ο Παπακωνσταντίνου κλέβει την δόξα του συγκροτήματος, αφου "παπακωνσταντίνου" λέγεται το συγκρότημα , και αυτοί που παίζουνε έχουνε επίγνωση του ότι δεν θα έχουνε ούτε τιν υποδεκαπλάσια δόξα του τραγουδιστή... το γούστο τους κάνουνε και βγ΄΄αζουνε τα λεφτά τους..
Πάντως για την ροκ ειδικά τα πράματα αλλάζουνε, είναι απο τα λίγα είδη μουσικής οπου σύναντάς ονόματα συγκροτημάτων και όχι ονοματεπώνυμα. Το αν τώρα ο τραγουδιστής θα "δεσμευτεί" να παίζει με μια σταθερή μπάντα ( δεν νομίζω να τίθεται θέμα να τραγουδάει μόνος του..) Εξαρτάται απο πολλόυς παράγοντες, π.χ πόσο ξεχωρίζει σε σχέση με τους υπόλοιπους ή τις φιλοδοξίες του για το μέλλον