Total Rock guitar
Speed Mecahnics for lead guitar
Heavy Metal Lead Guitar
Κατι δεν παει καλα η αργησα πολυ;
Για να μην ανοιγω νεο θεμα, μια ερωτησις:
Για να ΑΡΧΙΣΕΙΣ να αναπτυσεις την lead ικανοτητα σου και την ταχυτητα,πρεπει να ακολουθησεις μια ορισμενη πορεια; procedure δηλαδη;
Εχω το ιδιο προβλημα,δηλ δν συντονιζω λεφτ και ραιτ χαντ ακομα και σε χαμηλες ταχυτητες.ΧΑΜΗΛΕΣ...
Μα, ΠΡΕΠΕΙ να επιμείνεις στις πολύ, έως υπερβολικά, χαμηλές ταχύτητες, κι όταν διαπιστώσεις ότι εκεί βελτιώνεσαι και είσαι άνετος, μόνο τότε ν'αρχίσεις ν'ανεβαίνεις. Πρόσεχε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού να μη σηκώνονται πολύ απ'την ταστιέρα, να παραμένουν ΑΝΕΤΑ πάνω απ'τα τάστα, να κινείται ο καρπός του δεξιού χεριού και όχι τα δάχτυλα (αν και μερικοί κιθαρίστες κρατάν σταθερό και τον καρπό και κινούν τ'ακροδάκτυλα, αλλά η παγιωμένη πρακτική λέει το αντίθετο) και η πένα να μην κάνει μεγάλες κινήσεις κι απομακρύνεται πολύ απ'τις χορδές: είναι κάποια κιτ συμπεριφοράς/αντιδράσεων που πρέπει ν'αποκτήσεις με την εξάσκηση, ώστε να μη σε απασχολήσουν στη συνέχεια, όπως εμένα που δεν τους έδωσα σημασία και εκ των υστέρων γύρισα πίσω και με διπλάσιο κόπο προσπαθούσα ν'αλλάξω τις συνήθειές μου.
Και προπάντων πολλή, πολλή, πολλή μελέτη...