Φιλαρακι , ισως σε απογοητευσω ...
Ειμαι απο τους πιο φανατικους οπαδους των Maiden ...
Τους ακουω εδω και 16 χρονια και καποια χρονια της ζωης μου ακουγα αποκλειστικα και μονο Maiden (σοβαρα μιλαω, δεν κανω πλακα) απο το πρωι μεχρι το βραδυ. Με αυτους ξυπναγα και με αυτους κοιμομουν... δεν σου κανω πλακα ... Οταν πηρα την πρωτη μου ηλ. κιθαρα , τα πρωτα τραγουδια που επαιξα ηταν Maiden ...
Εχω ολα τους τα αλμπουμ (σχεδον, θα σου εξηγησω πιο κατω) και τα singles σε βινυλιο , σε κασσετες και σε CDs !!! Μεγαλη τρελα μιλαμε ... Οταν εφυγε ο Dickinson , και ηρθε μετα ο "αλλος" , ειχα απογοητευτει αρκετα ... και δεν εννοω μονο απο τα φωνητικα ... Κυριως εννοω τα φωνητικα , αλλα και οι συνθεσεις ειχαν αρχισει να γινονται βαρετες με λιγες εξαιρεσεις ...
Γενικα μεχρι σημερα , πιστευω (με βαση τα δικα μου αυτια και γουστα) οτι οι Μaiden οτι ηταν να δωσουν το δωσανε μεχρι το fear ... απο εκει και περα εβγαλαν αλλα 4 studio αλμπουμ (δεν λογαριαζω τα Live και τα best, αυτα ηταν για αρπαχτες) απο τα οποια κανενα δεν θα μου ελειπε αν δεν ειχε βγει ποτε ... Λυπηρο , αλλα ειναι η αληθεια ... Το μονο που αξιζε λιγο παραπανω ηταν το Brave αλλα και αυτο λιγα πραγματα ... Κι οταν λεω λιγα πραγματα ,το εννοω συγκρινοντας τα αλμπουμ αυτα με παλιοτερα των Maiden (δηλαδη ολα απο το ομωνυμο Iron Maiden μεχρι το Fear of teh dark) ... Αν ηταν δισκος καποιου αλλου γκρουπ , θα ελεγα οτι ηταν ενας καλος δισκος. Για Maiden ομως , κατα την γνωμη μου και με βαση το παρελθον τους, ηταν ενας πολυ μετριος δισκος, καλυτερος απο τους 2 προηγουμενος , αλλα μετριος ... Το ιδιο πιστευω λοιπον και για το Dance ...
Το ακουσα μονο μιαμιση φορα και δεν μου εμεινε ουτε ενα κομματι , ουτε ενα ρεφρεν στο μυαλο , ουτε ενα σολο ... Θυμαμαι οταν ακουσα για πρωτη φορα το Somewhere in time (που ηταν το 1ο που ακουσα απο Maiden) , μετα απο μια ακροαση , σχεδον ολα τα κομματι α και ολα τα σολο μου ειχαν κολλησει στο μυαλο ... Το ιδιο με καθε αλλο δισκο maiden που ακουσα απο εκει και περα μεχρι το fear of the dark... Απο εκει και περα ομως ,ολα τα αλμπουμ που βγαλανε , δεν μου προξενησαν ποτε ξανα αυτο το συναισθημα ... Ολα φαινονταν ξαναπαιγμενα και "βαριεστημενα" (και με χειροτερη παραγωγη απο τοτε που ανελαβε ο Harris, οχι πραγματικα χειροτερη , απλα οχι αρεστη στα δικα μου αυτια , σε σχεση πχ με το Powerslave που το θεωρω ως ο απολυτος ηχος κλασσικου Metal συγκροτηματος που εγινε ποτε ... )
Οποτε να σου πω την αληθεια ,σταματησα να αγοραζω δισκους Maiden μετα το Brave new world γιατι απλα τους ειχα ηδη δωσει τοσες ευκαιριες μετα το Fear για να με "πεισουν" και δεν τα καταφεραν ... Το Dance το ακουσα δανεικο απο ενα φιλο μου ... Το ακουσα μιαμιση φορα και μετα το εβγαλα και δεν το ξανακουσα ...
Δεν το ξανακουσα γιατι δεν υπηρχε λογος... Αν ηταν αυθεντικο Maiden δισκακι , θα μου ειχε κολησει με την μια... αντιθετα , δεν μου εμεινε ουτε καν ενα γ*****ο ρεφρεν !!!
Οποτε για μενα , οταν λεω Maiden , εννοω πια (απο αποψη αλμπουμ) τους Maiden μεχρι και το Fear of the dark...
Ενταξει βγαλαν μετα απο αυτο και 5-6 καλα κομματια ακομα απο τα υπολοιπα αλμπουμ , αλλα τιποτα που να συγκρινεται με κατι απο τα παλιοτερα ...
Nα σου πω και κατι; Δεν ξερω τι ηλικια εχεις, αλλα αν εισαι νεος και αρχισες να ακους Maiden τα τελευταια 7-8 χρονια , ειναι λογικο να σου αρεσουν εξισου και οι τελευταιοι τους δισκοι. Αλλα αν εισαι πιο μεγαλος ηλικιακα, σαν κι εμενα και θυμασαι τις τοτε νεες τους κυκλοφοριες που βγαζανε καθε φορα, ισως θα απογοητευοσουνα κι εσυ με το τι βγαζουν τα τελευταια χρονια ...
Ισως παλι και οχι ... Εγω παντως ναι ...

Αυτα !!!! ξεχαστηκα και εγραψα ενα καρο παλι !!!