Για να ξέρουμε και τι λέμε και μην εξισώνουμε πάλι ευθύνες, όλα ξεκίνησαν όταν μερικοί "χαλάστηκαν" που εξέφρασα την άποψη (απ' ό,τι φαίνεται την υιοθετούν κι άλλοι) ό,τι ο Μπονάτσος τα τελευταία χρόνια αναλωνόταν σε show, τηλεπαιχνίδια και γενικώς εκπομπές ελαφριάς διάθεσης και χαβαλέ. Αν αυτό τους αρκεί και τους εκφράζει, ποσώς με κόβει κι όλας, προσωπικά όμως είχα περισσότερες απαιτήσεις από έναν τύπο με το παρελθόν του Μπονάτσου.
Σε τέτοιες περιπτώσεις αιφνίδιων (κι όχι μόνο) θανάτων, συνηθίζουμε να ξεχνάμε την αρνητική πλευρά των προσώπων και εξαντλούμαστε σε κριτικές αποκλειστικά θετικές, λες κι ο εκάστοτε αδικοχαμένος υπήρξε άγιος εν ζωή, χωρίς λάθη, ολισθήματα και παρεκλίσεις. Αρέσει, δεν αρέσει σε κάποιους φρόντισα να αναφέρω και κάποιες επιλογές του Μπονάτσου που δε με εξέφραζαν, αντί να του πλέξω το εγκώμιο. Λειτούργησα όπως θα λειτουργούσα αν ήταν ακόμα ζωντανός, χωρίς να αισθάνομαι πως προσβάλλω το νεκρό κατά οποιονδήποτε τρόπο. Μάλιστα κι ο φίλτατος Χατζηαντωνίου ουσιαστικά επικυρώνει την πεποίθησή μου, πως εν τέλει την τελευταία δεκαετία, ο Μπονάτσος αποτελούσε αποκλειστικά τηλεοπτική περσόνα και τίποτα περισσότερο.
Φυσικά ο καθένας μπορεί να βλέπει το συγχωρεμένο ως μουσική ευφυία, πολιτικοποιημένο ταγό, ακραιφνή ακτιβιστή, υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον ΟΗΕ και τηλεοπτικό Μεσσία. Δικαίωμά του, όπως και δικό μου να τον εξετάζω με τα δικά μου κριτήρια, που στην τελική δεν ήταν δα και τόσο αυστηρά για να προκαλέσουν σχόλια σαν του evilnanouk.
Και μια και μιλάμε για τον τελευταίο, με λυπεί αγαπητή atzolina, που η δική σου κρίση συνεχίζει να εμφορείται από εμπάθεια. Δεν μπορεί να σε ενοχλεί η δική μου, δήθεν, ειρωνία και να σε αφήνει ασυγκίνητη το εξαιρετικό επίπεδο του evilnanouk. Γιατί τόση μεροληψία?