Εγω θα διαφωνησω καθετα εδω , γιατι δεν μιλαγα για γενικα και αοριστα τις τιμες ανα τον κοσμο , αλλα για τις τιμες εδω στην Ελλαδα , που ειναι φοβερα υπερογκες σε σχεση με την υπολοιπη Ευρωπη (για να μην πω και Αμερικη και χασουμε τον μπουσουλα).
Οσο για τον αν ειναι overpriced οι Gibson, κατα την γνωμη μου ειναι, και στην ουσια το λες και εσυ με αλλα λογια, Ιστορια , σχολη και κουλτουρα κατασκευαστη , ειναι σαν να λεμε το ονομα ...
Με λιγα λογια , εκτος απο την αντικειμενικη αξια της κιθαρας (και οχι μονο) , πληρωνεις και σε ενα χ ποσοστο το ονομα της εκαστοτε εταιρειας ... Και αυτο μεχρι ενα σημειο ειναι αποδεκτο ...
Η γνωμη μου ειναι οτι οι Gibson ειναι πολυ καλες κιθαρες , αλλα ενα πολυ μεγαλο ποσοστο της υπερογκης τιμης τους , το χρωστουν στο ονομα τους και οχι στην αντικειμενικη αξια τους ... Αν η ιδια κιθαρα εγραφε πανω Αρια προ ΙΙ , ακομα κι αν ηταν ιδιας ποιοτητας , θα ειχε την μιση , ισως και μικροτερη τιμη ... Και φυσικα αυτη η "υπερχρεωση" τετοιων κιθαρων (και οχι μονο) γινεται παρα πολυ πιο εντονη σε χωρες οπως η Ελλαδα ... Ετσι παρατηρεις και πιο εντονα το φαινομενο της "θεοποιησης" μιας χ μαρκας , και της "μυθοποιησης" της, (αφου λιγοι σχετικα ειναι αυτοι που πραγματικα την αγοραζουν και πολλοι αυτοι που την φανταζονται και την ονειρευονται , ακριβως λογω της υπερογκης τιμης της) χωρις να υπαρχει πραγματικος λογος ...
Οσο για την εγγυηση που λες , τα περισσοτερα προϊοντα εχουν πλεον πανευρωπαϊκη εγγυηση και ειναι υποχρεωμενοι αν σου χαλασει κατι που εχει αυτη την εγγυηση , σε οποιαδηποτε χωρα της ΕΕ και αν εισαι , να στο φτιαξουν.
Αυτο φυσικα ειναι κατι που το κοιτας πριν αγορασεις κατι

...