Συμφωνώ με τον guitarlover και επαυξάνω...Και εξηγούμαι...
Επειδή το χω παρακολουθήσει το θέμα - καθένας με τα γούστα του, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα κλπ - ξέρω αυτό που είπα και παραπάνω, ότι δια στόματος Πυξ Λαξ δεν ακούστηκε στο παρελθόν "σταματάμε". Το όλο θέμα είχε ξεκινήσει από μια παρερμηνεία μιας συνέντευξης του Πλιάτσικα. Σ' αυτό δεν φταίγανε οι Πυξ Λαξ. Οπότε αυτομάτως όλο το τριπάκι "μα πάλι διαλύονται; είναι η 80η φορά" κι άλλα τέτοια γραφικά, δεν έχουν και λόγο ύπαρξης κατ' εμέ. Και ναι, όντως έχουν καταντήσει να κουράζουν (φαντάζομαι όχι μόνο όσους γουστάρουν Πυξ Λαξ) αλλά και στο φινάλε, δεν σ' αρέσει ρε φίλε; Έχεις την τάδε άποψη; Τι την λες και τη ξαναλές συνέχεια; Γιατί δεν αδιαφορείς απλά αφού τόσο στη σπάνε οι Πυξ Λαξ; Δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα άτομα τώρα, αλλά μη μου πείτε οτι δε συμβαίνει αυτό που είπε κι ο guitarlover γιατί θα τρελαθώ...
Έπειτα, υπήρχε μια φάση (98-99 ας πούμε) που ήταν και πολύ "της μόδας", όπως θέλετε πείτε το, να ακούς Πυξ Λαξ. Κι η κουτσή Μαρία τα τραγούδια τους έλεγε κι όλοι γούσταραν και καλά. Μετά από κάποιο διάστημα έγινε το αντίθετο - ουπς, ξαφνικά είναι πολύ της μόδας όχι μόνο να μην ακούς Πυξ Λαξ αλλά να τους τα χώνεις κιόλας. Αυτοί οι κλαψιάρηδες, αυτοί οι πουλημένοι, αυτοί που διαλύονται εξακόσιες φορές κλπ κλπ κλπ. Αυτό εμένα μόνο ύποπτο μου φαίνεται - δε λέω, σαφώς και γούστα είναι αυτά, σε κάποιους αρέσουν, σε άλλους δεν αρέσουν. Αλλά όλη αυτή η μαζική μεταστροφή παραέγινε απότομα και περίεργα. Έχει δηλαδή να κάνει και κάπως με το "φαίνεσθαι" και όλο αυτό το "ακούω/δεν ακούω τους τάδε για να δείχνω ροκ / κουλτουριάρης / ότι άλλο θέλετε". Τέσπα.
Εγώ άκουγα κι εξακολουθώ ν' ακούω τους Πυξ Λαξ και για μένα (είπαμε, υποκειμενικά είναι όλα) αποτελούν πολύ παρεξηγημένη υπόθεση. Κάνανε τα λάθη τους, όπως όλοι, αλλά και ο τύπος και ο κόσμος τους επιφύλασσε δυσανάλογα άσχημη αντιμετώπιση. Οι Πυξ Λαξ δεν ήταν μόνο ένα "Μοναξιά μου όλα" - που μια χαρά ήταν το τραγούδι - κι όποιος ασχολήθηκε πραγματικά μαζί τους, και δεν έμεινε στα "hit", θα ξέρει ότι όχι, δεν επαναλαμβάνονταν διαρκώς και όχι δεν έγραφαν μόνο "κλαψιάρικα" τραγούδια. Σέβομαι απόλυτα την προσωπική προτίμηση του άλλου - αλλά βαρέθηκα ν' ακούω συνέχεια πράγματα που δεν ευσταθούν.
Αυτά και συγνώμη αν σας κούρασα.