Ξερετε μήπως κάπου όπου μπορώ να δοκιμάσω και τις 2 κιθάρες? Επίσης θα παρακαλούσα αν υπάρχει κάποιος που να τις έχει δοκιμάσει, να μου πει τη γνώμη του....
Στο Διαμαντόπουλο θα βρεις κάποιες και θα μπορέσεις να τις ακούσεις.
Η διαφορές τους είναι οι εξής:
H American Deluxe έχει επιπλέον:
1. Lock κλειδιά
2. Noiseless μαγνήτες και ο διπλός στη γέφυρα είναι φτιαγμένος ώστε να μην έχει διαφορά output σε σχέση με τους άλλους
3. LSR Roller Nut, το οποίο είναι ένα μεταλικό nut με μπίλιες ώστε χρησιμοποιώντας το τρέμολο να μην προβάλλει το nut αντισταση και χάλαει το κούρδισμα
4. Abalone Inlays (σε σχέση με pearl inlays που έχει η American Std)
5. Pop-in Arm tremolo (ώστε να βγαίνει και να μπαίνει χωρίς βίδωμα - ξεβίδωμα, απλά τραβώντας το)
6. Ενα κόψιμο στην ένωση σώματος - λαιμού από πίσω ώστε να κινείται πιο εύκολα το χέρι από το τάστο που υπάρχει η ένωση (16ο!)
7. Διαφορετική βαλίτσα
8. Strap Locks για να κλειδώνει η ζώνη
9. Ζώνη
10. Καλώδιο
11. Ένα καθαριστικό κιτ για την κιθάρα
Αυτές είναι οι διαφορές, κατα τα άλλα είναι ολόιδιες.
Αν θες τη δική μου άποψη (ήμουν σε τρελό δίλημμα κάποια περίοδο), οι μαγνήτες οι noiseless μου φάνηκαν λίγο άψυχοι σε σχέση με τους άλλους (είναι αθόρυβοι βέβαια...), τα abalone inlays το βράδυ στη σκηνή (γενικά σε σκοτεινό περιβάλλον) είναι αρκετά "αόρατα" ώστε να σε δυσκολέψουν στο παίξιμο (θέμα συνήθειας φαντάζομαι), τα κλειδιά lock είναι απαραίτητα (για μένα), τα οποία όμως μπορείς να τα βάλεις και μετά όπως και όλα τα τελευταία χαρακτηριστικά που προανέφερα, το κόψιμο στο λαιμό δεν το λαμβάνω τόσο σοβαρά υπόψην (αν και είναι ένα +) διότι δεν παίζεις πολύ συχνά από το 16ο τάστο και πάνω (υποθέτω). Το τρέμολο και γενικά η γέφυρα αυτή ήταν ίσως ο κυριότερος λόγος που με έκανε να τείνω προς την deluxe (θέμα πρακτικότητας και γούστου), όπως και η ύπαρξη του LSR Roller Nut να τείνω προς την American STD αφού το LSR δίνει λίγο πιο μεταλλικό ήχο στην κιθάρα, κάτι το οποίο δε μου άρεσε ιδιαίτερα (γούστα είναι αυτά).
Εγώ θα επέλεγα για το είδος που τη θέλω και τον ήχο μου την American Deluxe με τρεις μονούς...Αν παίζεις hard rock/μέταλ όπως είπες τότε η δική μου πρόταση δε σε καλύπτει, αφού θέλεις οπωσδήποτε humbucker στη γέφυρα.
Πάντως με τη δική μου πρόταση έχω όλα τα καλούδια της deluxe σειράς (+ το S-1 switch) χωρίς το LSR που δε μου αρέσει, την έχω πληρώσει λιγότερο από τη HSS κατα 200€ περίπου και ΑΝ θέλω κάτι άλλο στο (μακρινό μάλλον) μέλλον φτιάχνω ένα pickguard με τελείως διαφορετικό στυλ, με άλλους μαγνήτες (διπλούς, τριπλούς, τετραπλούς) και άλλα χρώματα ακόμα και κάνω ό,τι θέλω....(άλλα 300-400€ δηλαδή...)
Από την άλλη, παίρνεις τη STD HSS, σου έχουν μείνει 400€ και αρχίζεις σιγά σιγά και τη φορτώνεις με κλειδιά lock (100€ το πολύ) και ετοιμάζεις άλλο ένα pickguard με τρεις άλλους μαγνήτες, ή αλλάζεις απλά έναν μαγνήτη (ή κανέναν, αν σ' αρέσει) και είσαι μια χαρά.
Διαλέγεις και παίρνεις...
Η απόφαση είναι δική σου...Ακουσε και τις δυο και αποφάσισε τί είναι πιο σημαντικό για σένα από τα χαρακτηριστικά της και σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σου.
ΥΓ: Στην ίδια τιμή με τη STD παίζει και η Jackson SL-3 Soloist. ρίξε μια ματιά μπορεί να σ'ενδιαφέρει για το είδος σου.
Όπως και να 'χει ψάξτο καλά
Καλή αναζήτηση...