Το να ξέρεις να μιλάς σωστά και να παραθέτεις αυτά που σκέφτεσαι με ακρίβεια(κατι το οποίο επιτυγχάνεται μόνο δια της καθαρευούσης,που αποτελεί γνήσια συνέχεια της αρχαίας ελληνικής),
Δια της καθαρευούσης;;
Πότε θα καταλάβετε ολοι εσεις οι γλωσσικά νεκροί που υποστηρίζετε μετά μανίας την καθαρεύουσα (ακομη κι εν έτει 2005) οτι η γλώσσα είναι ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι;Η γλώσσα δεν είναι μουσειακό εκθεμα και ούτε πρέπει να αντιμετωπίζεται ετσι απο κάποιους.
δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί κάτι το παρωχημένο ,όπως υποστηρίζει η πολύ έξυπνη φίλη μας που απ'όσο έχω καταλάβει μόνο να κρίνει δυσμενώς ξέρει και να μας υπενθυμίζει πόσο πολύ έχει διαβάσει.Λυπάμαι φίλη μου αν μετά από τόσο διάβασμα έχεις καταλήξει σε τέτοια συμπεράσματα, γιατι μάλλον έχει πάει τελείως χαμένο.
Σε ευχαριστώ και εσενα εξυπνότερη απο μένα φίλη μου για τις υποδείξεις.Θα τις λάβω σοβαρά υποψιν στο μέλλον..Θα προσαρμόσω το διαβασμά μου με τέτοιο τρόπο ωστε να βγάλω αυτά τα συμπεράσματα που θα αρέσουν σε εσενα.
Το να μπορείς φίλη μου σήμερα που τόσο έχει αποπροσανατολιστεί ο άνθρωπος από την πραγματική καλλιέργεια του πνεύματος, να θυμίζεις έστω και λίγο τον Καβάφη μαλλον σε τιμά.Εξάλλου όλοι από κάπου έχουμε επηρεαστεί ακόμα και στα πιο απλά πράγματα.Αν μπορείς γράψε κι εσύ έτσι ...
Συμφωνώ οτι όλοι έχουμε επηρεαστεί απο κάποια πράγματα -αν ειχες διαβάσει πιο προσεκτικά αυτά που γραφω θα εβλεπες οτι δεν αρνούμαι κάτι τετοιο αλλά μαλλον είσαι αυτό που στη μαλλιαρή λέμε παπατρέχας..Ελπίζω να μη σε σοκάρει η αναγνωση λέξεων της δημοτικής γλώσσας.
Αλλο όμως το να επηρεάζεσαι και να αφομοιώνεις κάποια στοιχεία στο δικό σου ύφος και άλλο να αντιγράφεις το ύφος κάποιου άλλου.
Πάψε λοιπόν να κάνεις την Σώκου και να βάζεις αστερίσκους και παραπομπές σε λέξεις όπως "παρωχημένος" ,γιατί μάλλον προσβάλλεις τον εαυτό σου που ασχολείσαι με ένα site που οι επισκέπτες του είναι τόσο άχρηστοι που δεν θα μπορούσαν να καταλάβουν μια τέτοια λέξη και γίνε λίγο πιο διαλλάκτικη με τους ανθρώπους γύρω σου.
Εκτός απο παπατρέχας είσαι και λίγο αργόστροφη (λυπάμαι ειλικρινα) καθώς δε διάβασες σωστα την παραπομπή στη λέξη παρωχημένος ,ειδάλλως θα έβλεπες οτι αναφέρεται στα θέματα του Αναστάση,ως συνέχεια των οσων έγραφα και οχι ως εξηγηση της λέξης..
Οσο για τη Σωκου ναι έχεις δικιο,μάλλον καιρός να αλλάξω ρεπερτόριο..Σκέφτομαι να το γυρίσω σε Σάσα Ντάριο.Οσο να'ναι άλλη χάρη εχει η Νταριο ..Το ιδιο να σε λενε Ροζίτα το ίδιο Σάσα;;Το δευτερο ειναι πιο τσαχπίνικο.
Άσε φίλη Λήδα που η Σωκου ήταν και ασχημουλα ενω εγω είμαι κουκλα (εμ τι;θα είμαστε σωστά ψώνια σε όλα μας..Ψώνια γιαλατζί δε λεει!!Λέει;Και σου δίνω και ευκαιρία για περαιτέρω επίθεση..Με ενα σμπάρο δυο τρυγόνια!)
Αν μπορείς γράψε κι εσύ έτσι
1oν)Oσοι δεν μπορούν πχ να γραψουν ή δε θελουν να γράψουν,αυτομάτως απαγορευεται να εκφέρουν και κρίση..Καλά,αυτοί οι θεωρητικοί των λογοτεχνικών σχολών πρεπει να ηταν πολύ βλάκες τελικά..Που ησουνα βρε Λήδα να τους ανοιξεις τα μάτια τότε ή πρεπει να πω τους οφθαλμούς;;
2ον)Το οτι μιλάμε μεσα σε ενα φορουμ σημαίνει οτι με ξέρεις προσωπικά;Που ξέρεις;;Μπορεί να έχω εκδώσει βιβλία..
Που ξέρεις ;Μπορει να είμαι και κανά γνωστό ονομα που λεει ο λογος..Οχι οτι αυτό θα σημαινε κάτι αλλά η προτροπή σου σε ενα ατομο που καθολου δε γνωρίζεις ηταν τουλάχιστον βλακώδης.
Αναστάση συνέχισε σ 'αυτό το ύφος και μην ευτελίζεις το τάλαντο σου μες στην πολλη συνάφεια του κόσμου,μες στις πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
Ναι,Αναστάση συνέχισε να ακούς μονο οσους σου χαιδεύουν τα αυτιά.Οι υπολοιποι που εκφερουμε κακές κριτικές το κάνουμε απο μοχθηρία κι επειδή κατα βάθος είμαστε πολύ διαβολικοί τύποι.
Μην ευτελίζεις το ταλέντο σου Αναστάση μου μεσα στον πολύ κοσμο..Απομονώσου σε κάποιο μέρος οπου θα είσαι μονο εσύ και τα κύματα..
Η τέλεια μέθοδος για οποιον καλλιτεχνη θελει να αποκόψει το γραπτο του απο την ανάσα του κοσμου και της ζωής γύρω του.Και μη μιλάς πολύ.
Ο χαζός κόσμος έχει συνηθίσει να ταυτίζει οποιον μιλάει με κάτι ακαθόριστα κακό..Μίλα λίγο..Θα έχεις πέραση ως σοβαρός..Λιγο το'χεις?
*Προς αποφυγη παρεξηγησεων με τον Ανασταση το παραπανω κομμάτι είναι εμμεση απαντηση στα οσα λέει η προηγουμενη χρηστης.