...... ότι το θέμα που με απασχόλησε δεν ήταν η δόξα και ο ποιητής, αλλά το γεγονός ότι λιγοψύχησε ενας τόσο σπουδαίος άνθρωπος.
Και τι τον έκανε σπουδαίο;;Το γεγονός ότι ήταν ένας καλός ποιητής;;Οποία αυταρέσκεια.
Φαίνεται έφταιγε η κόυραση , ίσως και ο κορεσμός του εγκεφάλου σου απο τα τόσα που έχεις διαβάσει. Θα σου προτείνω ανεπιφύλακτα για ένα μικρό χρονικό διάστημα να κάνεις ένα διάλλειμα με κινούμενα σχέδια (Μικυ Μαους) για χαλάρωση των εγκεφαλικών κυττάρων..
Λοιπόν κοίταξε τις τρείς παρακάτω φράσεις που έχουν ειπωθεί απο διαφορετικούς ανθρώπους και μετά απαντησέ μου σε κάτι στο οποίο θα σε ρωτήσω :
''Έχω ακούσει πολλους δίσκους και cds στη ζωή μου''
''Έχω δει άπειρες ταινίες''
''Έχω παρακολουθήσει σχεδόν οποια θεατρική παρασταση παίζεται εδω και 30 χρόνια''
''Εχω διαβάσει πολλά βιβλία''
''Έχω δει παρα πολλούς πίνακες σε μουσεία και γκαλερυ μιας και το χομπυ μου ειναι η ζωγραφική''..
Απο τους παραπάνω ανθρωπους ποιος είναι η ψωνάρα;;Θελει και ρωτημα;;
Το να λες οτι έχεις διαβάσει σημαίνει αυτόματα για κάποιους συμπλεγματικούς και πραγματικά ανοητους ανθρωπους (το πιστευω ακράδαντα αυτο) οτι εισαι και καβαλημένος..Ενω ο,τιδηποτε αλλο και αν πεις οτι έχεις κάνει σε μεγάλο βαθμο, περνιέται απαρατηρητο..Γιατί άραγε;Το έχεις αναρωτηθεί ποτέ σου;Έχουμε μεγάλο κομπλεξ με το βιβλίο ως λαός.
Οσο για τα Μικυ Μαους σε ευχαριστω για τη συμβουλή αλλά τα ξεκοκκαλίζω και αυτά.Επίσης διαβάζω και ποπάυ και μπαγκς μπανυ και τα σα'ί'νια και τομ και τζέρυ.
Με τα χελωνονιντζάκια έχω ενα πρόβλημα αλλά δε βαριέσαι.Βλέπεις το να έχεις τρια πιτσιρίκια σε αναγκάζει να μορφώνεσαι σφαιρικά.
Και για να έρθουμε και λίγο στο φλέγον θεμα της γλώσσας θα σου συστήσω να διαβάσεις το Λεξιφάνη του Λουκιανού μια κωμωδία μεσα στην οποία ο καυστικός και καταιγιστικός στο λόγο του Λουκιανός γκρεμίζει τα πάντα και προ πάντων τις ανοητες προσπάθειες κάποιων να γεμίζουν το λόγο τους με άχρηστους τύπους,χτυπητές λέξεις,θεωρώντας τους παραχαράκτες της τότε καθομιλουμένης γλώσσας.
Χρόνια αργότερα τα ιδια θα έλεγε και ο Σολωμός και αργότερα κι άλλοι.
Βλέπεις Αναστάση αυτή η γλώσσα δεν είναι γλώσσα χειρουργείου,αλλά γλώσσα που οι συνέχεια αλλάζει γιατί αναπνεει,οπως και να το κάνουμε και η εξελιξή της πάντα προκαλούσε συγκρούσεις,διαμάχες μέχρι και νεκρούς (στα ''ευαγγελικά'' και στα ''ορεστειακά'' στις αρχες αρχες του 20ου αιώνα οπου αν είναι δυνατόν πέθαναν άνθρωποι για να μη μεταφραστεί στην πρωτη περιπτωση η Καινη διαθήση στη δημοτική στην πρωτη περιπτωση και για να μην παιχθεί η παράσταση της ''ορεστειάδας'' στη δημοτική !!!)..Λες κι η γλώσσα μπορεί να σταματήσει.
Τελος πάντων,μεγάλο κι ενδιαφέρον θέμα αυτό αλλά φαντάζομαι οτι δεν ενδιαφέρει καθόλου κάποιον ο οποιος επιμένει και αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί γλωσσικά πισωγυρίσματα.Κακό στο δικό σου ύφος κάνεις.
Φιλικά (απο την αρχή επέμενα να προσέξεις οτι δε θέλω να σου κάνω επιθεση αλλά μάλλον το προσπέρασες αυτό το σημείο)