θα συμφονίσω με τον καμουφλαρισμένο χαρχαρία από πάνω και θα προσθέσω ότι: μια από τις μεγαλήτερες μπάντες του πλανήτη! (η αγαπημένη μου τυχένη να είμαι μέλλος στο fan club τους κάτι χρώνια

) πάρε όλους τους δίσκους όλοι κάτι θα έχουν να σου πούνε προσωπικά μόνο ο Fight For The Rock δε με τρέλανε. αλλά όλοι οι άλλοι είναι ένας και ένας. λίγα πράγματα γιαυτούς τώρα.
στην αρχή ονομάζονταν Avatar, αργότερα DrButcher (όπου και το συνέχισαν σαν project μερικά μέλη τους) και στην συνέχεια Savatage. αξιόλογοι μουσικοί με πολλές αξιόλογες επιροές. ο πληκτράς τους Jon Oliva (και αδερφός του αποθανόντα Criss Oliva για τον οποίο θα κάνω ανάλυση λίγο πιό κάτω) χρησιμοποιεί κυρίος synths της KORG και οι μουσικές του προτιμήσεις κοιμένοντε σε Beatles και Queen εκτός των άλλων. ο ένας κιθαρίστας τους Chris Caffery (με τον οποίο έχουμε μια σχετική επαφή κατά διαστήματα μέσω μηνυμάτων) προτιμάει Jackson Flying V κιθάρες. αυτοί οι δύο αποτελλούν τον πυρήνα των Savatage και γύρω τους περιστρέφοντε διάφορα άλλα μέλη ή session μουσικοί όπως Alex Skolhnik (δεν είμαι σίγουρος αν γράφετε έτσι το επίθετο), Al Pitrelli, Jeff Plate κ.α. μπασίστας τους ο Johny Lee Middleton, drumer τους για πολλά χρώνια (και πάλι τώρα) ο Steve "Dr. Kill Drums" Wacholz και παλιός τους τραγουδιστής ο Zak Stevens (σφάζει, προσωπική του δουλειά με το νέο του συγκρότιμα Circle II Circle) ο μετέπειτα τραγουδιστής τους ο Damond (δεν ξέρω πολλά γιαυτόν δεν με ενθουσίασε η φωνή του τρομερά).
ο Criss Oliva τώρα. αυτός που λες ότι έιχε πεθάνει. πέθανε πριν περίπου δέκα χρόνια όταν γύριζε με το αμάξι του και τη γηνέκα του από κάποια συναισθίαση που των είχαν βραβέυσει σαν μουσικό (δε θυμάμε ακριβώς πιο πολλά) όταν κάποιος μεθισμένος οδηγός από το αντίθετο ρεύμα έπεσε πάνω στο αμάξι του Criss, ο οποίος πέθανε στην αγκαλιά της αγαπημένης του γηνέκας. Η Dawn Oliva. η οποία δε μπόρεσε να ξεπεράσει τον θάνατό του και πέθανε φέτος τον Γενάρη (στις 15 Γενάρη νομίζω). Η Dawn είναι αυτή που θα δεις στο εξώφυλο του Edge of Thorns(ο τελευτέος δίσκος που είχε συμμετάσχει ο Criss πριν το θάνατό του και θα τον ακούσεις να παίζει παπάδες. ο Caffery είχε πει πως δεν τον είχε ξανα ακούσει να παίζει τόσο φοβερά) κάθε χρώνο γίνεται ένα concert προς τιμήν του Criss. Η κιθάρα του (Jackson/Charvel) φιλάσετε σε ένα μουσικό μουσείο στην Νέα Υόρκη αν θυμάμε καλά. ο Criss προτιμούσε να παίζει με tapping αρκετά και να κάνει slide την πένα πάνω στις χορδές.
Προτινόμενοι δίσκοι για πρώτα ακούσματα: Gutter Ballet, Edge Of Thorns, Wake Of Magellan, Streets - A rock Opera και ο δίσκος tribute στον Criss, Ghost In The Ruins.
Επίσεις σαν project έχουν και τους Trans-Siberian Orchestra (TSO) που κιθάρα παίζει ο Chris Caffery, ενορχιστρώσεις ο Jon Oliva και ακολουθεί φιλαρμονική ορχήστρα.
Ο Chris Caffery έβγαλε πρόσφατα προσωπικό δίσκο τιτλοφορούμενο "Faces" και ο Jon Oliva επίσης με τίτλο "Tage Mahal" (όπου Tage να ξέρεις είναι savaTAGE

)
αυτά τα λίγα λοιπόν από μένα. τώρα ξέρεις παραπάνω από τα βασικά