Γιατι πρεπει παντα να βαζουμε σε κατηγοριες τα παντα; Απλα υπαρχει καλη και κακη μουσικη (που και αυτο υποκειμενικο ειναι με βαση τα γουστα και τα βιωματα καθενος)...
Εξαλλου το να αφοριζεις μια ολοκληρη μουσικη σκηνη επειδη υπαρχουν καποιοι που σε ξενερωνουν με αυτα που κανουν (η με τη μουσικη που γραφουν), ειναι αν μη τι αλλο ανωριμο...
Και εμενα μου την σπανε απιστευτα τα καραγκιοζιλικια των Manowar και καποιων αλλων, αυτο ομως δεν θα με εμποδισει να δω οτι εχουν πραγματικα αξιολογα κομματια, με πολυ ωραια μουσικη και στιχους... Εξαλλου για το θεμα εμφανισης η/και πεποιθησεων της ταδε σκηνης γενικοτερα, ειναι μαλλον ματαιο να διαφωνουμε αφου ολοι εχουν τα καλα και τα κακα τους (πχ ας μην μιλησουμε για την gothic σκηνη, παρουσιαστικο των Gothaδων κτλ. και φυσικα οχι μονο για την gothic σκηνη, αλλα γενικα).
Θα πω κατι που εχω ξαναπει και σε αλλο post... Μην κρινετε την μουσικη απο το ποιος την φτιαχνει και τι χαρακτηρας ειναι αυτος/αυτοι...
Να κρινετε μονο την μουσικη... Αν αυτη δεν ειναι του γουστου σας, απλα μην την ακουτε... Οπως λεει και το τραγουδακι:
"when you read this line, remember not the hand that wrote it, remember only the verse..."
Ισως θα επρεπε να αναρωτηθουμε τι κανει εναν καλιτεχνη, σε οποιονδηποτε χωρο (μουσικη, ποιηση,ζωγραφικη κτλ) "καλο", εμπορικο η οχι...
Κατα την γνωμη μου, οι μεγαλοι καλιτεχνες αλλα και γενικοτερα οι καλιτεχνικοι τυποι, ειναι σχεδον παντα ατομα πολυσυνθετα και "προβληματικα" οσων αφορα τον συναισθηματικο τους κοσμο... Επειδη δυσκολευονται για τους δικους τους λογους να εκφραστουν συναισθηματικα στην καθημερινοτητα, εκφραζονται συναισθηματικα μεσω της τεχνης τους... Αυτο φυσικα ειναι καθαρα προσωπικη αποψη (και την στηριζω στα δικα μου προσωπικα βιωματα)...
Τεσπα... ξεφυγα... Αλλο ειναι το θεμα... Peace...