Αποστολέας Θέμα: Τρόπος παιξίματος  (Αναγνώστηκε 5413 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Staggάρης

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 185
  • Φύλο: Άντρας
  • και όχι Tsaggάρης
    • Προφίλ
    • Karting
Τρόπος παιξίματος
« στις: 11/08/05, 20:11 »
Γειά σας,
Προσπαθώ εδώ και 2 μέρες να παίξω την εισαγωγή του Stairway to heaven στην ακουστική μου κιθάρα.  Σε ένα σημείο πρέπει να παίξω στο 7ομο τάστω στην μι χορδή(λεπτή) και στο 6ο στην ρε χορδή ταυτόχρονα.  Λοιπόν, εδώ είναι το πρόβλημα.  Εσείς πως το παίζετε αυτό ή κάποιο παρόμοιο ? Χτυπάτε την μία με την πένα και την άλλη με το δάχτυλο ?  Ή κάπως αλλιώς ?? Για πείτε μου άν μπορείτε ... ;)

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος fatses asteies

  • μια εξ αυτών κι εγώ ο Αντώνης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 528
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Τρόπος παιξίματος
« Απάντηση #1 στις: 11/08/05, 20:30 »
Πρώτος και ευκολότερος τρόπος να το παίξεις με δάχτυλα, είναι καλό να παίζεις με δάχτυλα γενικά, να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς σωστά. Επειδή όμως στην ηλεκτρική και την ακουστική η πένα θα σου είναι χρήσιμη συνέχεια πρέπει να μάθεις να παίζεις με πένα και δάχτυλα, κρατάς την πένα κανονικά με αντίχειρα και δείκτη και τη χρησιμοποιείς σαν αντίχειρα όταν παίζεις με δάχτυλα, ενώ τα άλλα δάχτυλά σου παίζουν κανονικά. Βέβαια σου λείπει ένα δάχτυλο έτσι αλλά με αυτό τον τρόπο δεν παίζεις κομμάτια που απαιτούν πολλούς δαχτυλισμούς (ή είσαι μάγκας και χρησιμοποιείς και το μικρό δάχτυλο οπότε έχεις πάλι τρία δάχτυλα, εγώ αν και παίζω πολλά χρόνια με αυτόν τον τρόπο-πένα δάχτυλα- το μικρό δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω πάντως). Στην αρχή ίσως σου φανεί δύσκολο το πένα-δάχτυλα μαζί αλλά όπως ξέρεις όλα θέμα εξάσκησης είναι.

ΥΓ. Είσαι και σε λάθος κατηγορία  ;D
"....Μιλούν με τις ώρες για κρύες ανάγκες και μετά με το φόβο παλεύουν. Κι είναι τόσο καλοί όταν λένε βλακείες που καμιά φορά ...ΞΕΓΕΛΟΥΝ."   -    fatses asteies

Αποσυνδεδεμένος Jesse James

  • Επισκέπτης
  • **
  • Μηνύματα: 21
  • Φύλο: Άντρας
  • Με λένε Jesse James και είμαι καλά...
    • Προφίλ
    • Kamikaze Mosquitoz
Απ: Τρόπος παιξίματος
« Απάντηση #2 στις: 11/08/05, 21:08 »
προσωπικά το παίζω σχεδόν αποκλειστικά μόνο με δάχτυλα μέχρι να μπεί το σόλο.

Αποσυνδεδεμένος fatses asteies

  • μια εξ αυτών κι εγώ ο Αντώνης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 528
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Τρόπος παιξίματος
« Απάντηση #3 στις: 12/08/05, 11:11 »


Εγώ πάντως το παίζω πένα-δάχτυλα με μεγάλη ευκολία, δεν είναι και τίποτα δύσκολο.
Άσχετα με αυτό, φίλε Staggάρη αφού δεν είσαι τόσο σχετικός ακόμα παίξε το με δάχτυλα, θα ακούγεται και πιο γλυκά, μάθε πρώτα να χρησιμοποιείς τα δάχτυλα, μάθε επίσης να χειρίζεσαι σωστά την πένα (κάνε ασκήσεις και για τα δύο) και μετά συνδύασέ τα, για να παίζεις καλή ακουστική η τεχνική πένα-δάχτυλα είναι απαραίτητη. Και να θυμάσαι, όλα θέλουν το χρόνο τους και την ανάλογη προσπάθεια. Υπομονή και θα έρθουν μόνα τους κάποτε.
« Τελευταία τροποποίηση: 16/01/06, 20:59 από freemind »
"....Μιλούν με τις ώρες για κρύες ανάγκες και μετά με το φόβο παλεύουν. Κι είναι τόσο καλοί όταν λένε βλακείες που καμιά φορά ...ΞΕΓΕΛΟΥΝ."   -    fatses asteies

psomas

  • Επισκέπτης
Απ: Τρόπος παιξίματος
« Απάντηση #4 στις: 12/08/05, 20:16 »
στην αρχή με δάκτυλα...στη μέση περίπου του τραγουδιού χρησιμοποιώ πένα...και με πένα δάχτυλα το έχω προσπαθήσει αλλά μου ακούγεται πιο καλά με δάχτυλα μόνο στην αρχή...  ;)

Αποσυνδεδεμένος {SLASH}

  • Επισκέπτης
  • **
  • Μηνύματα: 43
  • Φύλο: Άντρας
  • h mousiki pigaini me polous ala gami--ai mazi mou
    • Προφίλ
Απ: Τρόπος παιξίματος
« Απάντηση #5 στις: 14/07/06, 17:32 »
ego file giauto pou les ksero dio tropous i auto pou ipes i nanekrosis tis endiameses xordes pou den thes na akoustoun me apalo aggigma me kapoio daxtilo na tis xtipas oles kai na min akougontai i endiamesa