Έτσι λοιπόν και η φωνή μετατίθεται σε χαμηλότερη θέση και περιμένουμε από το φέρελπι νέο να εξελιχθεί σε κόντρα μπάσσο, ή σε μπάσσο,ή σε λυρικό μπάσσο, ή σε βαρύτονο (με όλες τις υποκατηγορίες του) ή σε τενόρο (με όλες τις υποκατηγορίες του επίσης) ή σε κόντρα τενόρο (ΟΥΠΣ! Σημείωσε τον τελευταίο για αργότερα). Εκτός (εκτός;;;; θα ρωτήσεις), εκτός λοιπόν της απίθανης (για τη σημερινή εποχή) περίπτωσης που, πολύ πριν την ηλικία της μεταφώνησης (6-7 χρονών γιατί μετά, σχεδόν σίγουρα πέθαινε στην εγχείρηση), ο μικρούλης μας χάσει τα @@ του.

( ΩΩΩΩΧ! Ευτυχώς που δεν είμαι άρρην γιατί ξέρω ότι η τρίχα σηκώθηκε κάγκελο). Απίθανης; Για ρωτείστε τα φτωχά καλλίφωνα αγόρια των χορωδιών( από το τέλος του 16ου αιώνα και γαι 250 χρόνια περίπου),που τα βάζανε σε καυτό μπάνιο τα πότιζαν ναρκωτικά (όπιο) για να μην πονάνε (ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ!) και τους

τα κόβανε.Κι άμα γλυτώνανε (γιατί πολλά πεθαίνανε από μόλυνση,αφού με την πληθώρα τέτοιων επεμβάσεων ,4000 plus κάθε χρόνο, πολλές φορές το ρόλο του χειρούργου έπαιζε ο κουρέας της γειτονιάς ή και ο κουρέας της ...Σεβίλλης), το λαρυγγάκι δε γινόταν πια λαρυγγάρα και η φωνή έμενε αθώα κι αγγελική...(Το ίδιο και η SEX LIFE τους).

Όμως ο νόμος κι ο Πάπας προς το τέλος του 19ου αιώνα διαμύνησαν «Κάτω τα νυστέρια από τα @@!!»

Πέρασε καιρός βέβαια μέχρι να το συνειδητοποιήσουν οι άσπλαχνοι γονείς και κηδεμόνες αυτών των άτυχων ευνούχων-θυμάτων (α! Οι Ιταλοί, που τους λάτρευαν και τους είχαν θεοποιήσει κάτι σαν σημερινούς ποπ σταρς δηλαδή, θεωρούσαν υποτιμιτικούς τους όρους ευνούχος και καστράτος – ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΚΑΣ

- και τους αποκαλούσαν, κυρίως,σοπρανίστες,αλλά ο υπόλοιπος κόσμος τους είχε μάθει σαν καστράτους, κι άμα θέλει ο κόσμος όλος..τύφλα να’χουν οι Ιταλοί) και ο τελευταίος των μοϊκανών (όχι λάθος! των καστράτων)Alessandro Moreschi πέθανε το 1922.Πρώτη φίρμα βέβαια ήταν ο Carlo Broschi ή όπως τον γνωρίζουμε όλοι Farinelli,που έζησε το 18ο αιώνα. Πάπαλα λοιπόν οι καστράτοι και τους διαδέχονται οι
κοντρατενόροι απ’τη μια (που σου΄πα πριν να θυμάσαι τη λέξη, αλλά δε μ’άκους).Αυτοί λοιπόν νομίζουν ότι είναι καστράτοι αλλά δεν!Υποτίθεται ότι τραγουδάνε με φυσική φωνή κι όχι φαλσέττο ,αλλά λίγοι το καταφέρνουν. Συνεχίζω, οι κοντρατενόροι απ’ τη μια και οι
φαλσετίστες απ’ τη άλλη.Θα βρεις πολλές φορές και τους τίτλους male alto και male soprano.Και παρόλο που κανείς πια δε θυσιάζει τα @@ του και δε μπαίνουν πια μαχαίρια (οι τρανσέξουαλς καμιά φορά κάνουν εγχειρήσεις και μικραίνουν τις χορδές για να ακούγονται πιο κορίτσια) οι φωνές αυτές είναι πολύ αγαπητές και στη μόδα ιδίως όπως είπαμε σε rock και heavy metal, pop,αλλά και σε άλλα είδη.(παράδειγμα ο Άρης Χριστοφέλλης, δικός μας,σύχρονός μας και σχετικά νέος, σαράντα κάτι νομίζω, που είναι κοντρατενόρος, male soprano και με εξαίρετη χρήση φαλσέττο έχει ερμηνεύσει άριες του Farinelli.Μεγάλη μορφή,ψάξτε και ακούστε τον!).Και επειδή εσείς σώσατε τα @@ σας,αλλά εμένα πιάστηκε το σβέρκο και ο
ω μου,η ενημέρωση τελείωσε εδώ.