Ας με συγχωρήσει ο φίλος tsbtc...ως αφορμή χρησιμοποιώ κάποια λεγόμενά του, για να εκφέρω τη γνώμη μου:
1. τα μουσικά νέα και συζητήσεις μόνο αυτό που δηλώνει ο τίτλος δεν είναι συνήθως...ο καθένας γράφει ότι βλακεία του κατέβει ακόμα και αν δεν εχει να κάνει με μουσικη!!! τα πραγματικά νέα που θα έπρεπε να γράφονται δυστυχώς δε τα γράφει κανείς με εξαίρεση κάποιες συναυλίες που ενδιαφέρουν κάποιους...προσωπικά με στενοχωρεί αυτό καθώς θεωρώ αυτή την κατηγορία ίσως την πιο ουσιαστική και σημαντική.
Έχεις δίκιο. Όπως σε γενικές γραμμές συμφωνώ και με το αρχικό post. Όμως πρέπει να λάβουμε και κάποια πράγματα και παράγοντες υπόψη μας, για να έχουμε σφαιρική θέαση του ζητήματος.
Καταρχήν νομίζω πως θα συμφωνήσουμε πως το kithara.gr ως portal αποτελεί ένα μεγάλο διαδικτυακό τόπο. Από όσο γνωρίζω ουσιαστικά "τρέχει" από 3 άτομα με την αρωγή 2-3 moderators (το forum). Ουδείς εξ αυτών ασχολείται επαγγελματικά με το αντικείμενο, αλλά από μεράκι και μόνο (προς το παρόν πάντα) προσφέρει το χρόνο του, για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε κάποιες υπηρεσίες κι ένα βήμα έκφρασης.
Δεν υπάρχει λοιπόν καμμία υποχρέωση ενημέρωσης γύρω από τα μουσικά νέα, ούτε κάποιος είναι εντεταλμένος να βγαίνει κάθε μέρα και να κοινοποιεί τι παίζει και τι όχι. Κι ευχαριστώ να λέμε που ο Θοδωρής συνήθως, μπαίνει στον κόπο να αναφέρει πληροφορίες για κάποιες συναυλίες που έχουν υποπέσει στην αντίληψή του.
Κατά τα άλλα, εναπόκειται στη δική μας προθυμία να πλουτίσουμε τον παρόντα χώρο...επ' αυτού θα συνεχίσω κι όλας.
2. ο κάδος ανακύκλωσης είναι οτι πιο χαζό έχω δει σε φορουμ... ποιό είναι το νόημα του? οταν κάτι ξεφευγει ή εχει ξανασυζητηθεί ή δε ξερω τι άλλο ας εξαφανίζεται από τα μάτια μας! ακόμα πιο βλακεία είναι η "αιτηση επαναφοράς θέματος".!!! αν είναι δυνατόν δηλαδή...το Moderating νομίζω εχει σαφείς κανόνες σε κάθε φορουμ (κοινούς πάνω κάτω) και πρεπει να τηρούνται...αλίμονο αν κανουμε και δημοψήφισμα για το ποιο θέμα θα μείνει και ποιο όχι...
Σε αυτό δε θα συμφωνήσω. Και το λέω γιατί κι ο ίδιος έχω υπάρξει moderator σε άλλα fora και γνωρίζω επαρκώς τις συνθήκες που ισχύουν. Ο "Κάδος Ανακύκλωσης" αποτελεί ένα πολύ έξυπνο τέχνασμα αποφυγής (εν μέρει έστω) των μόνιμων διαμαρτυριών τύπου "γιατί μου έσβησες το post?" κοκ. Όλα με διαφάνεια και φόρα παρτίδα, για να μην αισθάνεται κανένας αδικημένος και να υπόκεινται όλοι σε δημόσια κρίση. Ακόμα και το "αίτημα επαναφοράς θέματος" αποδεικνύει μια γενναία παραδοχή από την πλευρά των "ιδιοκτητών": "κύριοι, ουδείς αλάνθαστος...πείτε μας γιατί αξίζει να επαναφέρουμε το θέμα και που λαθέψαμε". Απλά κι ωραία.
Προσωπικά νομίζω πως κάποια θέματα δεν αξίζουν καν να περνάνε πρώτα από τον κάδο ανακύκλωσης...είναι ηλίου φαεινότερο πως ουδείς θα στενοχωρεθεί ακόμα κι αν εξαφανιστούν άμεσα. Δε χαλιέμαι όμως κι όλας.
3. ...το οποίο με φέρνει στα δημοψηφίσματα...ακόμα μια κατηγορία που έχει καταντήσει χειρότερη κι από την πρώτη μέρα στο δημοτικο... "τι ομάδα είστε?", "ibanez ή esp?", "maiden ή priest", "ο αγαπήμενος σας κιθαρίστας", "αγαπημένη συνταγή για φασολάκια" και χίλιες δυο μπούρδες...υπάρχουν τα περι παντος για ότι χρίζει συζήτησης και υπάρχουν και 10 section περι μουσικης που μπορούν να συζητηθούν τα μουσικά...αφήστε που πια έχουν εξαντληθεί τα θέματα για δημοψήφισμα και βάζουν ολοι τα ίδια!! +το οτι το κάθε νέο μέλος μπαίνει και βάζει μια χιλιοειπωμένη βλακεία για δημοψήφισμα και μάλιστα υπάρχουν αρκετοί κάθε φορά που απαντάνε για χιλιοστή φορά τα ίδια σαν να μην τρέχει τίποτα!!
Μαζί σου 100%. Αυτό όμως είναι και το μόνιμο φαινόμενο που παρατηρείται σε κάθε newbie (όχι το γνωστό μας μέλος

). Δεν μπαίνει ποτέ στη διαδικασία να τσεκάρει προηγούμενα topics, από την πρεμούρα του να κάνει την παρουσία του αισθητή. Φυσικά δε χρειάζεται να έχεις iq>20 για να αντιληφθείς πως σε ένα κιθαριστικό forum, το πιθανότερο είναι να έχει ήδη υπάρξει ένα δημοψήφισμα/θέμα της μορφής "gibson ή fender?". Εκεί πρέπει να πέφτει λίγο "χεράκι".