Λοιπον , εγω εχω μια Audigy 2 και κανει πολυ καλη δουλεια ... Φυσικα δεν μιλαμε για πολυκαναλη ηχογραφηση, εκει χρειαζεσαι καποια επαγγελματικη πολυκαναλη καρτα ... (αν και ψηνομαι για μια οκτακαναλη)
Βασικα χρησιμοποιω για τις κιθαρες το Line6 Pod Pro που εχω. Φτιαχνω τον ηχο που θελω και μετα απο τις rec εξοδους του Pod , παω κατευθειαν στο line in της Audigy.
Αν εχω διαθεση για πειραματισμους, ηχογραφω απο το pod μονο το σημα της ηλεκτρικης (οχι με ηχο απο ενισχυτη κτλ, σκετο ηλεκτρικο σημα) και μετα κανω playback αυτο που επαιξα και το στελνω πισω στο Pod στην εισοδο line in που εχει. Μετα οση ωρα παιζει το PC , εγω ψαχνω τον ηχο που θελω στο Pod. Οταν ειμαι ευχαριστημενος, ξανακανω playback απ'το PC, το στελνω στο Pod, απο εκει παιρνω τον ηχο ετοιμο και τον ξαναστελνω στο PC σε καποιο αλλο καναλι και το ηχογραφω ....
Το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο ,ειτε ετσι , ειτε αλλιως !!!
Για τους υπολοιπους ηχους (drums , μπασσο δηλαδη , γιατι αυτα που παιζω δεν χρειαζονται τιποτε αλλο , εκτος ισως απο κανα synth που δεν εχω και δεν ξερω να παιζω...) χρησιμοποιω soundfonts. Πρωτα γραφω σε παρτιτουρα στο Sonar τα τυμπανα πολυ βασικα (ισα ισα για τον ρυθμο), μετα την προχειρη βασικη ιδεα της κιθαρας.
Κατοπιν περναω το μπασσο και φτιαχνω περισσοτερο τα τυμπανα.
Αφου γινουν αυτα ικανοποιητικα , ξαναπερναω τις ρυθμικες κιθαρες κανονικα. Κανω μια μικρη μιξη (εντασεις πιο πολυ) και μετα περναω τα lead. Εδω μια σημειωση , τα τυμπανα τα γραφω καναλι καναλι ξεχωριστα , σαν να ηταν κανονικα ... οχι ολα μαζι παιγμενα σε ενα καναλι midi. Δηλαδη 1 καναλι snare , 1 kick , 1 toms , 1 cash, 1 ride , 1 HH. Eτσι εχω 5-6 καναλια midi μονο με drums. Αφου λοιπον κανω ολες τις ηχογραφησεις της κιθαρας, ηχογραφω ενα-ενα καναλι τα drums (αναλογα το τι ηχογραφω καθε φορα , βγαζω ειτε stereo ειτε mono καναλια , σαν να τα ειχα ηχογραφησει σε ADAT περιπου) και ετσι τα εχω σε wav μορφη και οχι σε midi.
Μετα παιρνω ολα τα wav , τα τοποθετω χρονικα σωστα και κανω μια προχειρη μιξη. Μετα ενα-ενα τα καναλια τα επεξεργαζομαι (εντασεις , θορυβοι, κομπρεσορας, βαθακι κτλ). Στο τελος καταληγω να εχω τα καναλια ετοιμα προς την τελικη μιξη. Οποτε τα μιξαρω και μετα τα ηχογραφω σε stereo μορφη. Μετα αυτο του κανω και-καλα mastering / final touch-up και τελος ...
Απο προγραμματα χρησιμοποιω το Sonar , το Wavelab και διαφορα dx εφφεδακια και βεβαια το φοβερο εργαλειο που ακουει στο ονομα Pod Pro !!!
Aυτα ...
nEwBiE : Αν εχεις τιποτα πραγματικα καλα soundfonts κυριως drums και μπασσο , ενδιαφερομαι να αγορασω ... Αν εχεις τιποτα αξιολογο , στειλε μου κανα μηνυμα