Φυσικά κι ήσουνα ξεκάθαρος αλλά όταν απαξιώνεις έναν καλλιτέχνη που κάποιος άλλος συμπαθεί ιδιαίτερα, δεν απαξιώνεις έμμεσα και την κρίση του άλλου?? Κι ιδιαίτερα αν εκφραστείς με τον τρόπο που ανέφερες κι όχι μ' ένα απλό π.χ. " δε μ' άρεσε ο δίσκος και δε μ' αρέσει ούτε ο καλλιτέχνης".
Δεν πρόκειται να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις πάνω στις προηγούμενες αναφορές. Ο καθένας άλλωστε μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το κατά πόσο ήταν σαφές το αρχικό σου post. Μένω στην παραπάνω θέση, για να ξεκαθαρίσω και τη δική μου...
Ενδεχομένως τα πράγματα να έχουν όπως τα λες, αλλά προσωπικά δεν πρόκειται ποτέ να λειάνω τις γωνίες της κριτικής μου, να το παίξω πιο διπλωμάτης κι από τον Αβραμόπουλο, να αλλοιώσω τα πιστεύω μου και να συμβιβάσω την αλήθεια και τη σκέψη μου, προκειμένου να μην απαξιωθούν έμμεσα ή άμεσα η κρίση του άλλου. Όμως η ανθρώπινη φύση κι ο ψυχισμός μέσα στην πολυπλοκότητά τους δεν καταλήγουν πάντα στις ιδανικές επιλογές και συχνά αυτό συμβαίνει εν γνώσει ή συνειδητά από την πλευρά του ατόμου. Μπορεί να βλέπω Αϋπνίες φερ' ειπείν και να έχω πλήρη επίγνωση του τι παρακολουθώ, οπότε η άποψη κάποιου που το θεωρεί τηλεοπτικό σκουπίδι ποσώς να με ενοχλήσει.
Όσο με αφορά πιστεύω πως είμαι πολλά περισσότερα από όσα ακούω, διαβάζω και βλέπω, για να με ενοχλεί η απαξίωση των υπολοίπων προς αυτά και κατ' επέκταση προς εμένα ως πολύπλευρη προσωπικότητα, που δυναμικά αναπροσαρμόζεται στις συνθήκες και τα πράγματα μέσα στο χρόνο. Εκτός αυτού δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να θεωρεί κάποιος υπέρτατο σκουπίδι, αυτό που εγώ κρίνω πολύτιμο θησαυρό.
Τέλος μια και αναφέρθηκαν οι σπουδές της κοπελιάς...από μόνες τους είναι μια πρώτη ύλη και ένα πρώτο ζητούμενο. Το πόσο ο καθένας θα βασιστεί σε αυτά για να προσφέρει κάτι αξιόλογο διαχρονικά είναι επίσης σημαντικό. Κι ο Κορκολής περί ικανότατου πιανίστα πρόκειται με περγ**ηνές στο χώρο, αλλά την έβγαζε με "ντύσου πρόχειρα" κι τα ζήτω των ανήλικων για πολύ μεγάλο διάστημα, χαραμίζοντας το ταλέντο του.